Březen - KVĚTINY

Březnová výzva probíhá od 1.3. do 31.3.2025.

 

1. Mandlový financier
25 g hladká mouka
55 g cukr krupice (1)
100 g vejce
30 g máslo rozpuštěné
30 g bílky
15 g cukr krupice (2)
 
Mandlovou mouku, cukr (1) a vejce společně vyšleháme. 
 

Poté opatrně vmícháme rozpuštěné máslo.

Přidáme mouku s kypřicím práškem.

Z bílků a cukru (2) vyšleháme sníh, který následně opatrně vmícháme do předchozí směsi.

Hotové těsto nastříkáme do silikonových forem na koule MUL3D1 48/A-B 58 ml (do výšky 2/3) nebo polokoule SF005 (opět do výšky 2/3).

Pečeme při 170 °C cca 15-25 minut (záleží na vybrané velikosti formy).

 

2. Šlehaná vanilková ganache
 
Smetanu (1) společně s invertním cukrem, glukózou a semínky z vanilkového lusku svaříme.
 
Nalijeme na čokoládu s rehydratovanou želatinou a emulgujeme pomocí ponorného mixéru.
 
Přilijeme studenou smetanu (2) a opět promícháme ponorným mixérem.
 
Přikryjeme na kontakt potravinářskou fólií. Vložíme minimálně na 6 hodin do lednice.
 
Před použitím vyšleháme.

 

3. Čokoládová poleva
50 g olej
 
Čokoládu rozpustíme a naředíme olejem.
 
Obarvíme do požadovaného odstínu.

 

4. Kompletace
 
Zchladlé korpusy v případě potřeby seřízneme.
 
Polokoule slepíme čokoládou.
 
Následně kuličky pomocí čokolády připevníme k tyčkám a zamrazíme.
 
Potáhneme v čokoládě smíchané s olejem (viz poleva) a uložíme zpět do mrazáku. 

 

5. Dokončení
 

Na připravené kuličky nastříkáme cukrářským sáčkem s trubičkou BX1303 vyšlehanou vanilkovou ganache.

Uložíme do mrazu.

Dostatečně zmrzlé květiny potáhneme obarvenou čokoládovou polevou.

Pokud budeme dekorovat velvet sprejem, opět květiny vrátíme do mrazu.

 

Pastry.cz  - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz