Březnová výzva probíhá od 1.3. do 31.3.2025.
1. Mandlový financier
25 g hladká mouka
55 g cukr krupice (1)
100 g vejce
30 g máslo rozpuštěné
30 g bílky
15 g cukr krupice (2)
Mandlovou mouku, cukr (1) a vejce společně vyšleháme.
Poté opatrně vmícháme rozpuštěné máslo.
Přidáme mouku s kypřicím práškem.
Z bílků a cukru (2) vyšleháme sníh, který následně opatrně vmícháme do předchozí směsi.
Hotové těsto nastříkáme do silikonových forem na koule MUL3D1 48/A-B 58 ml (do výšky 2/3) nebo polokoule SF005 (opět do výšky 2/3).
Pečeme při 170 °C cca 15-25 minut (záleží na vybrané velikosti formy).
2. Šlehaná vanilková ganache
Smetanu (1) společně s invertním cukrem, glukózou a semínky z vanilkového lusku svaříme.
Nalijeme na čokoládu s rehydratovanou želatinou a emulgujeme pomocí ponorného mixéru.
Přilijeme studenou smetanu (2) a opět promícháme ponorným mixérem.
Přikryjeme na kontakt potravinářskou fólií. Vložíme minimálně na 6 hodin do lednice.
Před použitím vyšleháme.
3. Čokoládová poleva
50 g olej
Čokoládu rozpustíme a naředíme olejem.
Obarvíme do požadovaného odstínu.
4. Kompletace
Zchladlé korpusy v případě potřeby seřízneme.
Polokoule slepíme čokoládou.
Následně kuličky pomocí čokolády připevníme k tyčkám a zamrazíme.
Potáhneme v čokoládě smíchané s olejem (viz poleva) a uložíme zpět do mrazáku.
5. Dokončení
Na připravené kuličky nastříkáme cukrářským sáčkem s trubičkou BX1303 vyšlehanou vanilkovou ganache.
Uložíme do mrazu.
Dostatečně zmrzlé květiny potáhneme obarvenou čokoládovou polevou.
Pokud budeme dekorovat velvet sprejem, opět květiny vrátíme do mrazu.
Pastry.cz - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.