Rádi bychom Vám představili naši novou sérii videí! 🥳🎥
Cukrářská abeceda si klade za cíl seznámit Vás se základními (a zároveň nejčastěji používanými) ingrediencemi v cukrařině, které ale umí pořádně zamotat hlavu nejen začínajícím cukrářům 🧠
Čím začneme?
Přece “A”, pod kterým se nám jako první vybavil “AGAR”🪸
RECEPT NA ŽELÉ S AGAREM
250 g ovocné pyré
10 g cukr krupice
2,5 g Pastry agar
Agar smícháme s cukrem.
Pyré zahřejeme na 60°C, přidáme agar smíchaný s cukrem a přivedeme k varu. Minutu provaříme.
Nalijeme do forem a necháme vychladit v lednici po dobu 1-3 hodin (záleží na velikosti). Poté želé z forem vyloupneme.
💬 Napište nám do komentářů s jakou ingrediencí byste se rádi seznámili prostřednictvím písmene “B” - těšíme se na Vás u dalšího dílu! 🩷