C - COULIS, COMPOTÉE, CONFITURE
V dnešním díle se společně podíváme na rozdíl mezi COULIS, COMPOTÉE a CONFITURE 🍓🍑
A aby Vaše znalosti nebyly pouze teoretické, přichystali jsme si pro Vás tři základní receptury. Vyzkoušíte je? 👩🏼🍳
COULIS
50 g ovocné pyré mango
10 g cukr krupice
Pyré provaříme s cukrem do jeho rozpuštění.
CONFITURE
45 g ovocné pyré mango
20 g ovocné pyré maracuja
10 g cukr krupice
17 g Pastry glukóza v prášku
1 g Pastry pektin NHX
Ovocná pyré zahřejeme na 40 °C. Cukr, glukózový prášek a pektin spolu smícháme a přimícháme k pyré.
Za stálého míchání minutu provaříme a promixujeme ponorným mixérem.
COMPOTÉE
35 g ovocné pyré mango
2 g ovocné pyré maracuja
58 g mango čerstvé
7 g cukr krupice
1 g Pastry pektin NHX
Obě pyré a kousky ovoce zahřejeme na 40 °C. Cukr a pektin spolu smícháme a přimícháme k pyré.
Za stálého míchání provaříme po dobu 1 minuty.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.