E - EMULZE
EMULZE a EMULGACE - 2 pojmy, které nás budou provázet dnešním videem 🤩
Připravte si s námi různé ganache a využijte tuto příležitost k tomu, abyste si udělali pořádnou zásobu hned několika druhů čokolád. Čokolády totiž není nikdy dost!
🍫 GANACHE 🍫
63 g smetana 35%*
13 g Pastry invertní cukr*
25 g máslo
čokoláda dle %:
70 g Callebaut 811*
55 g Callebaut 70-30-38*
98 g Callebaut 823*
105 g Callebaut W2/ Gold/ Ruby/ Velvet*
V případě čokolád W2, Gold, Ruby a Velvet přidáme také 12 g kakaového másla*❗️
Smetanu s invertním cukrem svaříme na 55 °C. Následně nalijeme na rozpuštěnou čokoládu (+ rozpuštěné kakaové máslo) a promícháme ponorným mixérem. Při 40 °C přimixujeme máslo.
Vylijeme do nádoby, přikryjeme na kontakt potravinářskou fólií a necháme krystalizovat 12-24 hodin dle druhu.
💡Ganache lze použít jako náplň do tartaletek, plníme před krystalizací.
💡Můžeme využít také k potahování dortů, potahujeme před krystalizací.
Teploty použití k potahování: hořká 🟰 30-34 °C, ostatní 🟰 26-28 °C.
💡 Trvanlivost: 2 dny v pokojové teplotě/ 10 dní v lednici.
🍫 ŠLEHANÁ GANACHE 🍫
100 g smetana ke šlehání (1)*
20 g mléko
20 g cukr krupice
210 g smetana ke šlehání (2)*
1 pl. plátková želatina*
čokoláda dle %:
90 g Callebaut 811*
80 g Callebaut 70-30-38*
95 g Callebaut 823*
100 g Callebaut W2/ Gold/ Ruby/ Velvet*
V případě čokolád W2, Gold, Ruby a Velvet přidáme navíc 0,25 plátku želatiny*❗️
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Smetanu (1) s mlékem a cukrem zahřejeme a nalijeme na čokoládu se želatinou. Směs promícháme ponorným mixérem a přilijeme studenou smetanu (2). Znovu promixujeme.
Ganache přelijeme do misky a přikryjeme na kontakt fólií.
Necháme 12-24 hodin krystalizovat. Před použitím vyšleháme.
💡Trvanlivost: 3 dny v lednici, po vyšlehání 1 den.
🥳 SLEVOVÝ KÓD 🥳
Na následující čokolády (odkaz) lze uplatnit 5% slevový kód “CUKRARSKAABECEDA”:
Callebaut čokoláda 400g:
✔️ W2
✔️ 811
✔️ 70-30-38
✔️ 823
✔️ GOLD
✔️ RUBY
Pastry čokoláda:
✔️ Velvet - bílá 500g
Platí do vydání dalšího dílu 🫠
*Produkty označené * najdete na našem e-shopu.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.