F - FONDÁN, FRUTEK
Dnešní díl, ve kterém si představíme FONDÁN a FRUTEK, bude nabitý informacemi 🔥 Kromě spousty znalostí díky němu však získáte také slevový kód na nákup vybraných produktů a recepturu na klasiku všech českých cukráren - věneček.
👩🏼🍳 VANILKOVÝ VĚNEČEK 👩🏼🍳
receptura na 4-5 kusů
Odpalované těsto:
125 g Pastry směs na odpalované těsto*
188 g voda
55 g olej
Všechny suroviny spojíme a mícháme po dobu 2-6 minut.
Následně na plech vyložený pečicím papírem nebo air mat podložkou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou požadované tvary.
Pečeme při 230 °C po dobu 16-18 minut.
Žloutkový krém:
200 g plnotučné mléko
40 g žloutky
35 g cukr krupice
22 g kukuřičný škrob*
1/4 Pastry vanilkový lusk Exclusive*
90 g máslo
Cukr s mlékem a rozříznutým vanilkovým luskem zahřejeme.
Škrob a žloutky smícháme v misce, následně zalijeme horkým mlékem, promícháme a vrátíme zpět do hrnce.
Provaříme (cca 1 minutu).
Přendáme do misky, přikryjeme na kontakt potravinářskou fólií a necháme vychladit.
Po vychlazení vyndáme vanilkový lusk a krém vyšleháme s máslem pokojové teploty.
Dokončení:
q.s. Pastry fondán*
Korpus rozřízneme.
Na spodní část pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme připravený krém.
Fondán si rozehřejeme (maximálně na 40 °C) a dle potřeby přidáme trochu vody nebo rumu.
Vrchní část poté do rozehřátého fondánu namočíme a přiklopíme ji na krém.
🥳 SLEVOVÝ KÓD 🥳
Na následující produkty (odkaz) lze uplatnit 5% slevový kód “CUKRARSKAABECEDA”:
✔️ Pastry fondán 250 g
✔️ Pastry směs na odpalované těsto 250 g
✔️ Kukuřičný škrob 400 g
✔️ Pastry vanilkové lusky Exclusive 2 ks
✔️ Frutek - zahušťující posyp 1 kg
Slevový kód platí do vydání dalšího dílu 🫠
*Produkty v receptuře označené * najdete na našem e-shopu.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.