V této kategorii najdeš všehochuť ingrediencí, které sice nelze zařadit do žádné jiné sekce, ale jsou chvíle, kdy se bez nich zkratka neobejdeš a tvoří tak nedílnou součást našeho sortimentu 🤗
Co že je to vlastně ten “bisquit”, francouzsky “pailleté feuilletine”? Jedná se o drť z tenoučkých slazených palačinek 🥞, která se ve francouzské cukrařině těší čím dál tím větší oblibě 💕
Z bisquitu snadno vyrobíš křupavý vklad do dezertů, dortů i pralinek - stačí ho smíchat s vytemperovanou čokoládou 🍫
Využívá se také jako posypka pěn a zmrzlin - v tomto případě ale platí, že je nutné ihned servírovat 🍽️
Nepřidávej ho ale do krémů, mléčných a tekutých základů - v takovém případě totiž bisquit navlhne a Ty tak nedosáhneš vytouženého křupavého efektu 🙈
Bisquit obarvený na bronz můžeš použít jako dekoraci - dezertům tak dodáš šmrnc a eleganci!
Cítíš, že nejen Ty, ale i Tvé dezerty potřebují změnu? 🤔 Vyzkoušej pufované cereálie, které jsou zajímavou alternativou k výše uvedenému bisquitu 😊
Tyto karamelové kousky prošly procesem lyofilizace, tedy sušení mrazem, díky čemuž si zachovaly barvu, chuť, vzhled i strukturu.
Jsou křupavé a skvěle doplní Tvé sladké výrobky - ať už po chuťové či estetické stránce! 🤩
Víš, že dextróza je cukr získaný ze škrobu, který má antikrystalizační charakter? 🙃
Jako konzervační prostředek se používá nejen
v pekařských 🥐 a cukrářských 🎂 výrobcích, ale i ve zmrzlinách🍦
Čím potáhnout věnečky? Tento dotaz slýcháme celkem často 🤔 Odpověď je více než jednoduchá - fondantem! 💕
Pro potažení věnečků fondant lehce zahřej a přidej trochu vody💧Měj přitom na paměti, že přehřátý fondant se nikdy nebude lesknout - naopak zmatní❗️
Goma garoffí, známá také jako guma karubin, se nejčastěji používá jako zahušťovadlo. Zároveň stabilizuje vodu v pěnách, krémech a zmrzlinách ☺️
Doporučené dávkování je 5-10 g/kg.
Co je to griliáš? Nic jiného než zkaramelizované oříšky 🌰
Použít ho můžeš jako dekoraci, posypku na zmrzlinu nebo do jednoho z nejtypičtějších českých dezertů - laskonky! 😋
Pompézní cukrové dekorace vytvoříš s pomocí isomaltu 🥰
Jak na to? 🤔
Isomalt rozehřeješ na 160 stupňů (začne se vařit), načež ho opatrně rozliješ do požadovaných tvarů nebo forem.
Můžeš ho obarvit, rozlít do kulatých formiček, přidat tyčku na lízátka a cukrové zdobení - a originální dekorace je na světě! 💕
Balení 10 ks jedlého papíru se hodí nejen na malování, ale i modelování a tisk 🖨️
Honí se Ti hlavou, proč by někdo používal jogurt v prášku, když může použit čerstvý? 🙈
Nadměrné množství tekutiny občas dělá v receptech pořádnou neplechu 😔 Právě proto můžeš namísto čerstvého jogurtu použít tento středomořský jogurt v prášku, který ho dokonale nahradí. Má intenzivní chuť, vysoký obsah bílkovin, tuků a vitamínů ✅
Často bývá používán ve zmrzlinách, sorbetech a ganache 😊
Doporučené dávkování je 50 g/1 kg.
Víš, že kakaové boby patří mezi takzvané “superpotraviny”, tedy potraviny, které vynikají vysokým obsahem vitamínů, minerálů a enzymů? 🧐
Pokud tedy nechceš kakaové boby použít jako dekoraci dezertů a dortů nebo z nich neplánuješ vyrobit nougatine (tenkou křupavou vrstvu, která se taktéž dokonale hodí jako ozdoba), neváhej a nasypej si je na ovesnou kaši či jogurt! 🍧
Jejich nahořklou čokoládovou chuť si zamiluješ na první křupnutí ❤️
Tyto marshmallows jsou sice tak malé, že si je rozhodně neopečeš nad ohněm, zato budou skvělé v horké čokoládě či kakau ☕️
Nezapomeň ani na to, že parádně dozdobí Tvé dezerty nebo třeba lívance 🥞
Stejně tak jako Ti nabízíme jogurt v prášku, můžeš v malém balení zakoupit také mascarpone v prášku 😊
Skvěle dochutí nejen krémy, ale i zmrzliny! 🤗
Doporučené dávkování je 40 g/ 1 kg.
Natur emul je přírodní emulgátor vyrobený z citrusové vlákniny 🍋
A v čem že je tak výjimečný? Umožňuje vytvořit emulzi bez nutnosti použití živočišných bílkovin 🤩
Doporučené dávkování je 5-10 g/1 kg.
Co je to neutral fix? Zmrzlinový základ, s pomocí kterého vylepšíš strukturu a zvětšíš objem u mléčné i ovocné zmrzliny 🍦
Zapamatuj si tedy, že neutral fix se vyznačuje svým stabilizačním a zahušťujícímúčinkem a navíc neobsahuje žádné emulgátory 💡
Miluješ koláče? A povidlovou náplň? 😍
V tom případě nezapomínej na to, že poctivá švestková povidla si můžeš objednat i u nás! 🛒
PUDINK
Myslíš si, že připravit základní cukrářský krém za necelých 5 minut je nemožný úkol? Rádi Tě vyvedeme z omylu - s naším pudinkem je to totiž hračka 🤗.
Pudink se připravuje za studena a je termostabilní (lze jej tedy péct i mrazit) 🤩
No a jak na již zmíněný základní cukrářský krém? Příprava je jednoduchá ⬇️
Pudink přidáš do vody nebo mléka, zamícháš, necháš 3 minuty odležet a následně vyšleháš 👩🏼🍳
RECEPTURA S VODOU 💦
200-250 g Pastry pudink
500 g voda
RECEPTURA S MLÉKEM 🥛
175-200 g Pastry pudink
500 g mléko
A proč přidat mléko namísto vody? Chuť bude mnohem bohatší 😋
Fazole tonka bývají často přirovnávány k vanilkovým luskům - jejich vanilková chuť se však snoubí nejen s karamelovou, ale i nahořklou mandlovou, což je činí odlišnými 🫘
Specifická je nejen ale nejen jejich chuť, nýbrž i dávkování - stačí nastrouhat na špičku nože a Tvé pokrmy budou i tak intenzivně chutnat právě po tonce 😊
Pozor, ve velkém množství (míněno například 30 kusů) jsou fazole tonka jedovaté❗️Může za to kumarin, v přírodě přirozeně vyskytující se látka, která se využívá mimo jiné v kosmetice, tabákovém průmyslu a lékařství. V USA je z tohoto důvodu konzumace tonky zakázána - všichni ale víme, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak si i Američané na tonce občas pochutnají 😋
Pokud tedy zvažuješ limitku vaječného koňaku nebo chceš ozvláštnit své dezerty (doporučujeme Ti přidat tonku do makronek, crème brûlée či sušenek), neváhej a tonku vyzkoušej! 🤗
Vinný kámen, známý také jako cremor tartar je přírodní kypřicí látka a emulgátor 👩🏼🍳
Zároveň pomáhá při vyšlehávání pěn a brání krystalizaci cukru ❌
Doporučené dávkování je 1-3 g/1 kg.
Xantan, neboli xantanová guma, je zahušťující textura, používaná nejčastěji v omáčkách, sirupech a polévkách 🍵
Své využití však najde i v bezlepkovém pečení a při vyšlehávání pěn ☺️
Náš tajný tip, jak podpořit stabilitu chantilly, je přidat špetku xantanové gumy už při šlehání 🤫
Náš ztužovač šlehačky slouží k přípravě krémů za studena 👩🏼🍳
Jeho přednostmi jsou nejen skvělá chuť a vysoká kvalita, ale také snadné a rychlé použití a možnost zamražení ❄️
RECEPTURA S VODOU 💦
200 g ztužovač šlehačky
200 g voda
1000 g smetana ke šlehání
Postup je jednoduchý: ztužovač smícháš s vodou a vmícháš do vyšlehané smetany 😊
Pokud chceš smetanu ochutit, doporučujeme Ti přidat některou z našich ovocných past 🍒