Jde to i zdravěji
Karob je skvělou přírodní alternativou kakaa. Získává se z lusků rouhovníku, což je stálezený strom, který roste především ve Středomoří 🌊
Karobový prášek má příjemnou nasládlou chuť (proto se často používá zároveň jako sladidlo) 🍩
Jaké jsou hlavní benefity karobu?
1️⃣ Karob narozdíl od kakaa neobsahuje žádné alergeny.
2️⃣ Neobsahuje ani kofein či theobromin - tedy ani žádné stimulační látky.
3️⃣ V porovnání s kakaem obsahuje méně tuku
4️⃣ Je bohatý na vlákninu, která podporuje zdravé trávení a pomáhá udržovat stálou hladinu cukru v krvi 🩸
5️⃣ Má nízký glykemický index, což znamená, že nezpůsobuje rychlé zvýšení hladiny cukru v krvi, takže je vhodný i pro diabetiky.
Kokosový cukr je přírodní sladidlo získáné z mízy květů kokosových palem 🌴
Tento cukr má jemnou karamelovou chuť, která pokrmům dodává nejen příjemnou sladkost, ale i aroma 🍮
Na rozdíl od rafinovaného cukru je kokosový cukr méně zpracovaný a zachovává si více živin a přírodních látek. Použít ho můžeš stejně jako běžný cukr - při pečení, vaření, do kávy, čaje nebo třeba smoothie.
Kokosový cukr má nízký glykemický index, což znamená, že je vhodný také pro diabetiky. Navíc obsahuje různé vitamíny a minerály, jako je železo, zinek, vápník a draslík ✌🏻
Spirulina je modrozelená řasa, která se pěstuje v čisté vodě a je známá svým obsahem živin a bílkovin. Patří mezi superpotraviny a je bohatá na vitamíny (B, C, D , E) i minerály (železo, hořčík, vápník).
Náš 100% prášek z bio spiruliny můžeš přidat do dezerů, kaší, smoothies nebo třeba zmrzliny🍦Každému Tvému výrobku dodá zářivou modrou barvu 💙
Spirulina obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, což z ní dělá kompletní zdroj bílkovin ideální pro vegetariány a vegany. Hojně je využívána také mezi sportovci - zvyšuje totiž energii a vytrvalost 🏃♀️
Pomáhá také regulovat hladinu cukru v krvi, proto může být užitečná pro lidi s diabetem nebo inzulinovou rezistencí.
ZAJÍMAVOSTI:
Spirulina je považována za jednu z nejstarších forem života na Zemi a byla dokonce využívána jako potrava pro astronauty během vesmírných misí? 🚀
PASTRY ALBUMIN (SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK)
Albumin se získává sušením čerstvých vaječných bílků 🥚
💡 Věděl(a) jsi, že albumin:
1️⃣ zpevňuje o 25 % více než čerstvé vaječné bílky?
2️⃣ dodává výrobkům stabilitu?
3️⃣ je vhodný k přípravě pusinek, makronek, marshmallow nebo třeba suflé?
Chceš o albuminu vědět více? Podívej se na 2. díl Cukrářské abecedy❗️
Zelený ječmen je mladý výhonek ječmene sklízený ve fázi růstu, kdy je plný živin, a následně sušený a mletý na jemný prášek.
Tento prášek je bohatý na vitamíny, zejména vitamín C, E a vitamíny skupiny B, které podporují imunitní systém. Je také bohatý na chlorofyl, který pomáhá detoxikovat tělo, podporuje zdravé trávení a okysličování krve 🫀
Zelený ječmen v prášku lze přidat do smoothies, džusů, vody nebo různých pokrmů, což usnadňuje jeho zařazení do každodenní stravy 🍛
Také miluješ pistácie? Oblíbené jsou nejen díky své barvě, ale také specifické chuti a nízkému obsahu kalorií 😋 Mimo to obsahují vysoký podíl bílkovin, spoustu vitamínů, minerálů a kyseliny listové 🌱
Mezi největší producenty pistácií patří Írán 🇮🇷, USA 🇺🇸 a Turecko 🇹🇷
Víš, že pistácie se dělí na 2 typy? Přirozeně otevřené a mechanicky otvírané 🧐 Pistácie, které se otevírají přirozeně, mají větší jádro a v porovnání s mechanicky otevřenými pistáciemi více otevřenou skořápku 😊
Vybrat si můžeš mezi dvěma druhy:
PASTRY LOUPANÉ PISTÁCIE NATURAL
PASTRY ČOKOLÁDA HOŘKÁ - FLEUR DE CAO
Pokud miluješ hořkou čokoládu, neváhej a vyzkoušej FLEUR DE CAO! ✌🏻
Obsah kakaových součástí: 70 %
Obsah kakaového másla: 41 %
Díky použitému způsobu Q fermentace tato čokoláda vyniká intenzivní kakaovou chutí 😍
Výjimečná je také květinovými tóny 🌸
PASTRY ČOKOLÁDA PREMUM HOŘKÁ 72%
Obsah kakaových součástí: 72 %
Obsah kakaového másla: 40-42 %
Tato čokoláda je zhotovená z mixu kakaových bobů z Nigérie, Slonovinového pobřeží a Ekvádoru.
Co na ní milujeme? Medové tóny 🍯
PASTRY ČOKOLÁDOVÉ HOBLINY HOŘKÉ
Mikrohoblinky, tedy dekoraci zhotovenou na bázi kakaového másla v podobě malých čokoládových hoblin, Ti nabízíme v několika provedeních. Jednou z nich jsou i hořké 😊
Ozdob s nimi dezert, kaši nebo třeba smoothie bowl 🍓🥭
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku. Jsou základní surovinou pro výrobu čokolády a kakaových produktů 🍫
Obsahují vysoké množství flavonoidů (prospěšných pro funkci mozku 🧠), minerálů, jsou bohatým zdrojem antioxidantů a zdravých tuků.
Pokud Tě výše zmíněné benefity nepřesvědčily o jejich konzumaci, přidáváme další. Kakaové boby obsahují teobromin, což je přírodní stimulace podobný kofeinu, který Ti pomůže zvýšit energii a vytrvalost 🏌️Kromě lepší energie a vytrvalosti Ti také pomohou s lepší náladou, a to díky obsaženému serotoninu 😊
Kakaové boby můžeš jíst přímo jako zdravou svačinku, přidávat je do smoothies, koláčů, buchet a nebo je použít jako přísadu do domácí čokolády 👩🏻🍳
Tento kakaový prášek, vyrobený z vysoce alkalizovaných kakaových bobů, je specifický nejen svou velmi tmavou (až černou) barvou, ale také silnou kakaovou chutí 😋
Zajímá Tě obsah kakaového másla? Tak ten se pohybuje mezi 10-12 % 🧐
Hledáš jemné kakao, které má výrazné čokoládové aroma? 🍫 V tom případě sáhni po kakau Premium! 🤗
Obsahuje 20-22 % kakaového másla a jeho jemnost je 98,8 % - to jsou dost zajímavá čísla, nemyslíš? 🤩
PASTRY KAKAOVÉ MÁSLO V PECKÁCH
Kakaové máslo je přírodní rostlinný tuk, který se vyrábí lisováním pražených kakaových bobů 💡
Využít ho můžeš jako alternativu k jiným tukům, pro výrobu čokolády a pralineka také ke zjemnění krémů! 🤩
Kokosová mouka je vyrobená z vysušeného a mletého kokosu, který je po extrakci kokosového oleje zbavený většiny tuku 🧐
Je přirozeně bezlepková, bez sebemenších obav si ji tedy mohou dopřát i celiaci 🥥
Kokosová mouka je bohatá na vlákninu bílkoviny. Má nízký glykemický index a obsahuje minimum sacharidů.
Vzhledem k tomu, že má lehce sladkou a kokosovou chuť, mnohdy dodává výrobkům exotický nádech. Použít ji můžeš při pečení, zahušťování polévek a omáček nebo jako přísadu do smoothies či jiných zdravých pokrmů.
PASTRY LÍSKOVÉ OŘECHY - KOUSKY
Lískové oříšky patří k těm, které bez problémů vypěstujeme i v našem mírném podnebí - a možná právě proto je máme tak rádi 😊
Nenajdeš v nich sice kamizolku, plesové a ani svatební šaty, zato jsou plné bílkovin, vitamínů, minerálů, ale také nasládlé chuti, která vždy byla, je a bude spojená zejména s vánočním cukrovím🎄
Lyofilizace představuje proces sušení mrazem a v současné době zaujímá přední místo v oblibě zpracování ovoce 🍒
Ptáš se, proč je právě tato metoda tak populární? 🤷🏼♀️
Během zpracování si ovoce zachovává stejné nutriční hodnoty, zůstává plné vitamínů i minerálů a ve výsledku je lehčí, křupavější a chutná a voní jako čerstvé! 😍
Teď už si jen vybrat… 📦
PASTRY MANDLE
Podle studií korejských vědců jsou mandle nejzdravější potravinou na světě! 🌎 Není divu, obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin, bílkovin i vlákniny 🧐
Neloupané mandle se skvěle hodí do domácí granoly, jogurtu, kaše, ale pochopitelně i do Tvých cukrářských výrobků 🍪
Ptáš se, jak mandle co nesnadněji zbavit slupky? Stačí je spařit (nebo nechat dlouho máčet) vodou 💧 Čím déle necháš mandle máčet, tím stravitelnější budou💡
Plátky mandlí zase posypej vánočku, mazanec nebo třeba Tvůj oblíbený závin😍
Pamatuj, že mandle jsou chuťově nejvíce neutrální - a právě proto jsou u většiny cukrářů volbou číslo 1! 🏆
Hledáš vysoce kvalitní jemnou mandlovou moučku? 🔍
V tom případě pro Tebe máme řešení! ❤️ V naší mandlové mouce se snoubí jemnost a sladká chuť - právě z tohoto důvodu je ideální volbou pro výrobu makronek a marcipánu 🤗
PASTRY MYCRYO KAKAOVÉ MÁSLO V PRÁŠKU
Z hlediska složení není Mycryo pro cukráře žádnou novinkou, jedná se totiž o kakaové máslo v prášku 🧐
Mycryo přináší nový způsob temperování čokolády 🍫 a zahušťování krémů 🧁 a lze ho využít ke zlepšení tekutosti čokolád.
A další benefity? Vyzdvihuje přirozenou chuť surovin, neobsahuje cholesterol a má nižší obsah kalorií 🤩
P.S. Doporučujeme s Mycryem grilovat, a to nejen sladké, ale i maso! 🥩
PASTRY OCHUCOVACÍ PASTA ARAŠÍD 99%
Tato prémiová arašídová pasta je nejen vysoce koncentrovaná, ale také vyrobená z kvalitních surovin.
Hodí se nejen do kaší a jogurtu, ale i na koláče, buchty, zmrzlinu či ochucení šlehačky a různých krémů.
🥜 Doporučené dávkování: 80-100 g/ 1 kg šlehačky (krému).
PASTRY OCHUCOVACÍ PASTA LÍSKOVÝ OŘÍŠEK 100%
Kvalitní italská ochucovací pasta s vysokým obsahem pražených lískových oříšků je vyrobena z prvotřídních surovin.
My ji milujeme s jogurtem a granolou, její použití je ale mnohem širší - záleží na Tvé fantazii a chutích 😋
🌰 Doporučené dávkování: 90-120 g/ 1 kg krému.
PASTRY OCHUCOVACÍ PASTA PISTÁCIE 100%
I tato pasta je původem z Itálie, kde při její výrobě použili pouze ty nejkvalitnější suroviny 🔝
Konzistence je dokonale hladká 🤩
Využít ji můžeš vlastně kdekoliv - případně se inspiruj u past uvedených výše ⬆️
🥄 Doporučené dávkování: 90-120 g/ 1 kg krému.
PASTRY OCHUCOVACÍ PASTA PISTÁCIE S KOUSKY
Této pastě díky křupavé textuře nikdy neodoláme - máš to stejně? 🤷🏼♀️
Báječná je všude, kde vyžaduješ intenzivní pistáciovou chuť doplněnou o kousky křupavých pistácií 💚
🥄 Doporučené dávkování: 100 g/ 1 kg krému.
Pekanové ořechy se svým tvarem podobají vlašským - narozdíl od nich však mají protáhlejší tvar a jsou měkčí 😊
Co obsahují? Velké množství mononenasycených tuků, vlákninu, bílkoviny a také spoustu vitamínů a minerálů. Co v nich naopak nehledej? Sodík a cholesterol! 🧐
Pokud bychom měli jmenovat jednu jedinou věc, kterou z pekanů připravit, byl by to jednoznačně pekanový koláč, který je neodmyslitelně spjatý s Kanadou 🇨🇦 a USA 🇺🇸
Pistáciová mouka je vyrobena z jemně mletých pistácií, což jí dodává charakteristickou zelenou barvu. Velikost jednotlivých kousků v naší mouce je zhruba 0-2 mm - je tedy velmi jemná.
Pistáciová mouka je stejně jako pistácie bohatá na bílkoviny, zdravé tuky, vlákninu, minerály a antioxidanty ✅
Stejně jako jiné ořechové mouky, i pistáciová mouka je přirozeně bezlepková ✨
Neboj se použít ji při pečení (třeba do těst na koláče a sušenky) 🍪
Datlová pasta funguje jako skvělé přírodní sladidlo s vysokým obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů 🤩
Pasta však vyniká nejen svou sladkou chutí, ale také vysokou pojivou schopností - zkus ji přidat třeba do těsta na sušenky 🍪
Kde datlovou pastu použít?
1️⃣ Nepečené dorty a dezerty, buchty, cukroví, müsli tyčinky 🥧
2️⃣ Omáčky a salátové dresingy 🥗
3️⃣ Snídaňové kaše 🥣
4️⃣ Oslazení kávy a čaje ☕️
PASTRY RAW KOKOSOVÉ PLÁTKY BIO
Kokosové plátky jsou plné vlákniny, zdravých tuků a neobsahují žádný přidaný cukr 🥥
Jsou skvělým zdrojem rychlé energie, takže jsou ideální jako svačina na cesty, při sportu nebo při náročném dni 🤾♂️
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.