ADVENTNÍ KALENDÁŘ - Vánoční sobík
ADVENTNÍ KALENDÁŘ 8. PROSINEC
Chceš své blízké na Vánoce ohromit dezertem výjimečným nejen z hlediska chuti, ale i vzhledu? Pak doporučujeme vsadit na tohoto sobíka 🎅🏻
VÁNOČNÍ SOBÍK
Forma Silikomart SEGRETI DEL BOSCO 115
Korpus: oříškové dacquoise:
80 g bílky
27 g cukr krupice
55 g cukr moučka
55 g lískooříšková mouka
15 g hladká mouka
Z bílků a cukru krupice ušleháš sníh do měkkých špiček. Mouku s cukrem moučka a oříškovou moukou proseješ a opatrně vmícháš do bílkového sněhu. Nastříkáš na plech malé buflery a pečeš při 160°C cca 8 min.
Vklad: praliné krém:
300 g mléko
65 g žloutky
40 g cukr krupice
30 g kukuřičný škrob
Z mléka, cukru, žloutků a škrobu uvaříš cukrářský krém. Zchladíš a při 70°C přidáš praliné.
Zchladíš mícháním na střední rychlost a poté naplníš do silikonové formy Truffle 20. Zmrazíš.
Bavorský krém:
125 g mléko
125 g smetana 35% (1)
50 g žloutky
50 g cukr krupice
3 plátky želatina
200 g čokoláda Alunga
450 g smetana 35% (2)
Z mléka, cukru, smetany (1) a žloutků uvaříš anglický krém na 82°C.
Přidáš nabobtnanou želatinu a naliješ na čokoládu. Promícháš.
Při 28°C na 3x vmícháš polovyšlehanou smetanu (2).
Kompletace:
Bavorský krém naplníš do 2/3 výšky formy Segreti dle bosco
Vložíš zmrzlý praliné krém, doplníš zbylým krémem a uzavřeš dacquoise buflerem. Celé vymrazíš.
Dokončení:
q.s. velvet sprej světle hnědý
12 ks čokoládová dekorace sob
q.s. pudr s rozprašovačem zlatý
Dezerty vyjmeš z formy a postříkáš velvet sprejem. Přendáš na podložky. Dozdobíš čokoládovým sobem a zlatým pudrem.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.