Čokoládová roláda
1. Kakaový korpus
70 g žloutky
20 g cukr krupice (1)
50 g cukr krupice (2)
133 g bílky
20 g hladká mouka
16 g Pastry kakao premium
30 g mléko
20 g olej
Žloutky s cukrem (1) vyšlehej.
Bílky vyšlehej za postupného přidávání cukru (2). Poté je na třikrát zapracuj do žloutků.
Přidej prosáté suché ingredience a nakonec mléko smíchané s olejem.
Nalij do formy TAPIS ROULADE 03 a peč na 180 °C zhruba 10-12 minut.
Poté nech piškot vychladnout a vyjmi ho z formy.
2. Čokoládová šlehaná ganache
100 g smetana k šlehání 31% (1)
20 g mléko
20 g cukr krupice210 g smetana ke šlehání 31% (2)
90 g čokoláda Callebaut 811Želatinu rehydratuj ve studené vodě.
Smetanu (1) s mlékem a cukrem zahřej a nalij na čokoládu s želatinou.
Promíchej ponorným mixérem, přilij smetanu (2) a znovu emulguj.
Hotovou ganache přelij do misky, přikryj na kontakt potravinářskou fólií a nech 12-24 hodin krystalizovat.
Před použitím ji vyšlehej.
3. Dokončení
q.s. Fabbri Amarena višně
40 g Pastry mandle plátky (opražené dovnitř)
q.s. Pastry mandle plátky (na ozdobení)
q.s. jedlé stříbro
Korpus přendej na pečicí papír. Rozetři na něj višňový džem a 2/3 vyšlehané čokoládové ganache. Zasyp opraženými plátky mandlí.
Smotej do rolády - nezapomeň na průběžné utahování pomocí pečicího papíru.
Roládu nech ztuhnout v lednici. Poté ji polej rozehřátou čokoládou a nech ztuhnout.
Nakrájej nožem s vlnkatý ostřím a dozdob ganache (řezaná trubička BF314).
Dozdob višněmi, plátky mandlí a jedlým stříbrem.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.