Milí zákazníci, balíčky budeme znovu odesílat v pátek 27.12.2024. Pokud se nás chystáte navštívit osobně, sledujte prosím také upravenou otevírací dobu na Google.

Čokoládová roláda

1. Kakaový korpus

70 g žloutky
20 g cukr krupice (1)
50 g cukr krupice (2)
133 g bílky
20 g hladká mouka
30 g mléko
20 g olej
 
Žloutky s cukrem (1) vyšlehej.
 
Bílky vyšlehej za postupného přidávání cukru (2). Poté je na třikrát zapracuj do žloutků.
 
Přidej prosáté suché ingredience a nakonec mléko smíchané s olejem.
 
Nalij do formy TAPIS ROULADE 03 a peč na 180 °C zhruba 10-12 minut.
 
Poté nech piškot vychladnout a vyjmi ho z formy.

 

2. Čokoládová šlehaná ganache

20 g mléko
20 g cukr krupice
90 g čokoláda Callebaut 811
 
Želatinu rehydratuj ve studené vodě.
 
Smetanu (1) s mlékem a cukrem zahřej a nalij na čokoládu s želatinou.
 
Promíchej ponorným mixérem, přilij smetanu (2) a znovu emulguj.
 
Hotovou ganache přelij do misky, přikryj na kontakt potravinářskou fólií a nech 12-24 hodin krystalizovat.
 
Před použitím ji vyšlehej.

 

3. Dokončení

40 g Pastry mandle plátky (opražené dovnitř)
q.s. Pastry mandle plátky (na ozdobení)
 
Korpus přendej na pečicí papír. Rozetři na něj višňový džem a 2/3 vyšlehané čokoládové ganache. Zasyp opraženými plátky mandlí.
 
Smotej do rolády - nezapomeň na průběžné utahování pomocí pečicího papíru.
 
Roládu nech ztuhnout v lednici. Poté ji polej rozehřátou čokoládou a nech ztuhnout.
 
Nakrájej nožem s vlnkatý ostřím a dozdob ganache (řezaná trubička BF314).
 
Dozdob višněmi, plátky mandlí a jedlým stříbrem.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz