Milí zákazníci, balíčky budeme znovu odesílat v pátek 27.12.2024. Pokud se nás chystáte navštívit osobně, sledujte prosím také upravenou otevírací dobu na Google.

Éclair "Tarte tatin"

silikonová forma FASHION ECLAIR 80

recept na cca 10 kusů

 

1. Lískooříškové sablé

200 g hladká mouka
100 g máslo
2 g sůl
75 g cukr moučka
40 g vejce
 
Máslo nakrájené na malé kostičky spoj s cukrem, oříškovou moukou, vejci, moukou a solí - vznikne hladké těsto.
 
Následně těsto vyválej mezi pečicími papíry a dej zmrazit.
 
Ze zmraženého těsta vykrájej sušenky, které peč v troubě předehřáté na 160 °C cca 12 minut.
 
 

2. Karamelizovaná jablka

600 g jablka Golden Delicious
30 g máslo
30 g med
100 g cukr krupice
 
Jablka oloupej a nakrájej na kostičky. Následně je spolu s máslem, medem a vanilkovým luskem přiveď k varu.
 
Želatinu rehydratuj.
 
Mezitím z cukru vytvoř suchou metodou karamel. Deglazuj teplou smetanou.
 
Jablka smíchej s připraveným karamelem a přidej želatinu. Touto jablečnou směsí nakonec naplň formy, ve kterých nech jablka dostatečně zamrznout.

 

3. Neutrální glazé

315 g voda
155 g cukr krupice (1)
45 g cukr krupice (2)

 

Vodu, cukr (1), dextrózu a glukózu zahřej na 40 °C, poté přidej pektin NHX smíchaný s cukrem (2). Nahřej do bodu varu a přidej kyselinu citronovou, krátce provař a nech zchladnout.
 
Před použitím glazé znovu nahřej společně s vodou (80 % glazé, 20 % voda).
 
 

4. Namelaka z bílé čokolády a skořice

200 g mléko
1 ks skořice celá

 

Mléko se skořicí přiveď k varu, nechej 15 minut louhovat. Poté skořici odstraň, v případě potřeby znovu nahřej a přidej rehydratovanou želatinu.
 
Teplou směs přelij přes rozpuštěnou čokoládu a emulguj.
 
Nakonec přidej studenou smetanu a znovu vytvoř emulzi.
 
Ulož do lednice.
 
 

5. Dekorace z cigaretového těsta

50 g bílky
50 g cukr moučka
50 g hladká mouka

Všechny suroviny umíchej dohladka.
 
Vzniklé těsto v tenké vrstvě rozetři do formy vystříkané olejem.
 
Peč v troubě předehřáté na 200 °C cca 5 minut.
 
 

6. Dokončení

q.s. metalický sprej bronzový

Zchladlé upečené dekorace přestříkej bronzovým sprejem.
 
 

7. Kompletace

Jablečnou část oglazuj neutrální polevou a polož ji na sušenku.
 
Na éclair nastříkej hladkou špičkou namelaku.
 
Dokonči přidáním pečené dekorace.
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz