Jahodové makronky (francouzská metoda)
recept na 28 ks makronek
1. Makronky
125 g Pastry mandlová mouka
175 g cukr moučka
110 g bílky
100 g cukr krupice
Mandlovou mouku smíchej s cukrem moučka a prosej přes síto.
Bílky šlehej na střední rychlost a postupně k nim přisypávej cukr krupici. Šlehej do pevných a lesklých špiček.
Mouku s cukrem přidej nadvakrát do vyšlehaných bílků. Vymíchej těsto, které nebude ani moc řídké, ale ani moc tekuté (při nadzvednutí stěrky by mělo pomalu stékat a následně v misce držet tvar).
Směs přendej do cukrářského sáčku a nastříkej na podložku.
Nech zaschnout při pokojové teplotě - makronky se nesmí lepit na prst.
Peč na 130 °C cca 18 minut. Nech vychladnout na podložce.
2. Jahodová ganache
50 g krémový sýr
87 g jahoda pyré
15 g Pastry invertní cukr
Čokoládu rozpusť na vodní lázni/ v mikrovlnné troubě.
Pyré, vanilku a invertní cukr přiveď k varu.
Horkou směs natřikrát přelij přes čokoládu a krémový sýr a nakonec promíchej ponorným mixérem.
Přikryj na kontakt potravinářskou fólií a nech 12 hodin krystalizovat v lednici - poté je ganache připravena k plnění.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.