Kokosový dezert s tropickým ovocem
receptura na 12 ks
1. Kokosový korpus
92 g cukr moučka
112 g bílky
38 g cukr krupice
250 g Pastry krém Donatello
Z bílků vyšlehej sníh - postupně do něj zašlehej cukr krupici. Suché ingredience smíchej a následně je zlehka a postupně zapracuj do bílků.
Rozetři na menší plech/ polovinu podložky TAPIS ROULADE 03 a peč na 170 °C asi 15-20 minut.
Po zchladnutí na korpus rozetři Donatello krém a dej zamrazit.
2. Karamelový vklad
forma: MICRO DOME 5 ml
Karamel nech v pokojové teplotě, aby povolil. Poté jím naplň formu a nech zamrazit.
450 g smetana ke šlehání 31% (2)
Smetanu (1) svař s kokosovou pastou. Nalej na čokoládu s nabobtnanou želatinou a promíchej ponorným mixérem.
Nech zchladnout na 30 °C a poté spoj s polovyšlehanou smetanou (2).
4. Kompletace
FORMA: Ocean 100 ml
Kokosovou mousse nalij do formy a rozetři do stran.
Přidej vyhrazený karamelový vklad a doplň mousse.
Zavíčkuj korpusem a ulož do mrazu.
5. Dokončení
q.s. lepenková podložka
Zrcadlovou polevu lehce nahřej a polij jí dezerty vylouplé z formy.
Očisti, přendej na podložku a dekoruj kokosovými plátky.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.