Marshmallow dezert

1. Korpus

112 g bílky
37 g cukr krystal
92 g cukr moučka
63 g kokos strouhaný
 
Bílky o pokojové teplotě vyšlehej s cukrem krystal a albuminem.
 
Postupně zapracuj sypké suroviny.
 
Rozetři na plát a peč na 160 °C zhruba 12 minut.
 

 

2. Mango & maracuja compoté

2 ks formy SF003
 
30 g cukr krupice
250 g čerstvé mango (nakrájené na kostky)
 
Cukr krupici smíchej s pektinem.
 
Obě pyré a invertní cukr zahřej na 40 °C. Poté vmíchej cukr s pektinem a za stálého míchání přiveď k varu.
 
Přidej kyselinu citronovou a pár vteřin provař.
 
Následně odstav z plamene, vmíchej kostičky manga a rehydratovanou plátkovou želatinu.
 
Rozděl do silikonové formy, přidej vykrojený korpus a dej zamrazit.
 
 
 7
 
5
 
 
 

3. Kokosový mousse

2 ks formy SF001
 
25 g cukr krupice
 
Část pyré smíchej s cukrem a zahřej. Poté vmíchej nabobtnanou plátkovou želatinu. 
 
Nadále dobře míchej, přidej zbylé studené pyré a nakonec po částech opatrně vmíchej polovyšlehanou smetanu.
 
 
 
6
 
3_1
 
Výsledná konzistence mousse.
 
 
 

4. Kompletace

Mousse naplň do poloviny výšky formy, vlož zmrzlé compoté, doplň kokosovým mousse a uzavři kokosovým korpusem. Ulož do mrazu.
 
 
15
 
14
 
 
 
 

5. Dokončení - marshmallow

24 g voda
60 g pasterizované bílky
35 g cukr krupice
 
Z želatiny a vody vytvoř želatinovou masu (tzn. želatinu nech nabobtnat ve vodě a následně vše rozpusť v mikrovlnné troubě).
 
Z bílků a cukru začni šlehat sníh. Mezitím zahřej glukózu a invertní cukr na 60 °C a postupně nalij do předšlehaných bílků. Šlehej na 2/3 rychlost.
 
Poté opatrně zašlehej želatinovou masu.
 
Celé nech šlehat asi 5 minut.
 
Poté zvyš rychlost šlehání na maximum a šlehej ještě 5-7 minut, dokud hmota nebude mít stabilní, lesklou a flexibilní strukturu.
 
Do takto připraveného marshmallow ihned namáčej dezerty vyndané z formy.
 
 
13
 
12
 
11
 
 
 
NÁŠ TIP: Ozdob hotový dezert strouhaným kokosem! 🥥
 
 
4
 
16
 
 
 
 
 
 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz