Karamel, meruňky & mandle
ČOKOLÁDOVÁ SKOŘÁPKA
300 g Callebaut Gold čokoláda
3 g Pastry Mycryo kakaové máslo v prášku
Čokoládu rozpustíš v mikrovlnné troubě (na maximální výkon, zato v krátkých intervalech a za stálého míchání) na 40 - 42 °C.
Následně ji necháš samovolně zchladit při pokojové teplotě na 30 °C (což je o 1 °C více, než je pracovní teplota čokolády).
Přidáš prosáté Mycryo a důkladně ho zapracuješ.
Z takto vytemperované čokolády o 28-29 °C vytvoříš dle návodu ve videu mističku, která bude tvořit základ dezertu.
NÁŠ TIP: Balonek obalený v čokoládě pokládej na dostatečně vychlazený talíř 🎈
MANDLOVÝ CRUMBLE
100 g Pastry mandlová mouka
100 g hnědý cukr
100 g máslo
100 g hladká mouka
Z výše uvedených ingrediencí vytvoříš drobenku, kterou rozprostřeš na plech a pečeš v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 10 minut.
Crumble necháš důkladně vychladit.
GOLD MOUSSE
250 g smetana ke šlehání 31%
75 g mléko
1/4 ks Pastry tonka fazole
150 g Pastry krém z Gold čokolády
2 plátky želatina
Mléko zahřeješ společně s nastrouhanou tonka fazolí.
Mezitím rehydratuješ želatinu ve studené vodě.
K nahřátému mléku přidáš želatinu, smícháš s Crema Gold a tuto směs necháš zchladnout na 28-30 °C.
Do zchladlé směsi zlehka zapracuješ napůl vyšlehanou smetanu.
Mousse před použitím necháš dostatečně zchladnout v lednici.
MERUŇKOVÉ COMPOTÉ
250 g mražené meruňky
12 g cukr krupice (1)
2 g pektin NHX
1 plátek želatina
110 g cukr krupice (2)
1/4 ks Pastry vanilkový lusk POMPONA
Meruňky nakrájíš na malé kostičky a zahřeješ je společně s cukrem (2) a vanilkou.
K zahřátým meruňkám za stálého míchání přidáš pektin smíchaný s cukrem (1) a směs provaříš.
Nakonec přidáš rehydratovanou želatinu.
Compoté před použitím necháš zchladit.
NAŠE TIPY:
Meruňky můžeš před vařením nechat společně s částí cukru zkaramelizovat v troubě 😋
Pokud chceš dosáhnout pevnější konzistence, přidej do compoté ještě 1 plátek želatiny💡
Do compoté také můžeš přidat libovolný alkohol 🍷
KOMPLETACE
q.s. zlatý třpytivý pudr
q.s. máta
q.s. Pastry čokoládové dekorace badyán
q.s. Pastry zlaté lístky
Dno čokoládové mističky pokryješ crumblem. Následně přidáš meruňkové compoté, ozdobně nastříkáš mousse a v závěru mističku dozdobíš pomocí crumblu obaleného ve zlatém pudru, kousku zlata a čokoládové dekorace ve tvaru badyánu.
Malé množství crumblu a meruňkového compoté přidáš i na talíř, a to společně s pár lístky máty.
🎥 Něco Ti není jasné? Koukni na video!
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.