Valentýnský dort

recept na 1 dort o průměru 18 cm (forma ESSENZIALE 1000)

 

1. Korpus

100 g bílky
86 g cukr krupice
17 g hladká mouka
 
Bílky s cukrem vyšlehej do měkkých špiček.
 
Čokoládu rozpusť, spoj s bílkovým sněhem a opatrně vmíchej směs mandlové a hladké mouky.
 
Nastříkej na pečicí papír v rozměru 30x20 cm.
 
Peč při 170 °C asi 10 minut.
 
Po upečení nech vychladnout a vykroj kolo o průměru 18 cm.
 
Nech zamrazit.
 
 

2. Crunchy vrstva na plát

 
Náplň nahřej a rozetři na vykrojený zmrzlý korpus.
 
Znovu ulož do mrazáku.
 
 

3. Cherry compoté

ráfek/ forma o průměru 14 cm
 
82 g mražené višně
32 g cukr krupice
 
Pyré společně s višněmi zahřej na 40 °C. Do zahřátého pyré vmíchej cukr smíchaný s pektinem.
 
Za stálého míchání přiveď k varu. Přidej limetkové pyré a krátce provař.
 
Odstav, nalij do ráfku/ silikonové formy a dej zamrazit. 
 
 

4. Cheery krém

30 g mléko
10 g cukr krupice
12 g žloutky
 
Z mléka, smetany, cukru a žloutků uvař anglický krém na 82 °C.
 
Odstav, nalij na čokoládu, pyré a invertní cukr. Přidej nabobtnalou želatinu a emulguj ponorným mixérem.
 
Nalij na višňové compoté a ulož do mrazu.
 
 

5. Mléčný mousse

40 g mléko
20 g žloutky
160 g polovyšlmehaná smetana 31%
 
Z mléka a žloutků uvař anglický krém na 82 °C.
 
Odstav, nalij na čokoládu a přidej nabobtnalou želatinu. Dobře promíchej a nech mírně zchladnout.
 
Poté na třikrát opatrně vmíchej smetanu.
 
Ihned použij.
 
 

6. Kompozice

 
Formu Essenziale 1000 naplň mousse.
 
Vlož zmrzlý vklad a uzavři zmrzlým korpusem s křupavou vrstvou.
 
Zarovnej do výšky formy a nech zamrazit.
 
 

7. Glazé

300 g CHOCOIQ Glazé red červené
150 g voda
 
Glazé smíchej s vodou a za stálého míchání zahřívej na teplotu 80 °C.
 
Přelij do odměrky, přikryj na kontakt fólií a nech do druhého dne krystalizovat.
 
Před použitím glazé rozehřej zhruba do poloviny v mikrovlnné troubě a pomocí ponorného mixéru rozmíchej bez vytvoření bublin.
 
Oglazuj zmrzlý dort.
 
 

8. Dekorace

 
100 g bílá čokoláda
 
Čokoládu rozehřej na 40 °C, obarvi na požadovaný odstín a zchlaď na zhruba 30 °C.
 
Mramorovou desku vyndej z mrazáku, podložku LOVE DECOR na ni polož a rozetři do ní čokoládu. Začisti a na zhruba 30 sekund otoč čokoládou na mramor. Poté opatrně nadzvedni okraje formy a stahuj formu z čokoládového dekoru.
 
Hotový dekor nech zastabilizovat v mrazáku a poté jej přestříkej velvet sprejem.
 
Opatrně přemísti na oglazovaný dort.
 
Dozdob kousky zlata.
 
 

Pastry.cz  - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz