recept na 1 dort o průměru 18 cm (forma ESSENZIALE 1000)
1. Korpus
100 g bílky
86 g cukr krupice
17 g hladká mouka
Bílky s cukrem vyšlehej do měkkých špiček.
Čokoládu rozpusť, spoj s bílkovým sněhem a opatrně vmíchej směs mandlové a hladké mouky.
Nastříkej na pečicí papír v rozměru 30x20 cm.
Peč při 170 °C asi 10 minut.
Po upečení nech vychladnout a vykroj kolo o průměru 18 cm.
Nech zamrazit.
2. Crunchy vrstva na plát
Náplň nahřej a rozetři na vykrojený zmrzlý korpus.
Znovu ulož do mrazáku.
3. Cherry compoté
83 g pyré třešeň
82 g mražené višně
32 g cukr krupice
2 g pyré limetka
Pyré společně s višněmi zahřej na 40 °C. Do zahřátého pyré vmíchej cukr smíchaný s pektinem.
Za stálého míchání přiveď k varu. Přidej limetkové pyré a krátce provař.
Odstav, nalij do ráfku/ silikonové formy a dej zamrazit.
4. Cheery krém
30 g mléko
10 g cukr krupice
12 g žloutky
0,5 plátku želatina
63 g pyré třešeň
12 g Pastry invertní cukr
Z mléka, smetany, cukru a žloutků uvař anglický krém na 82 °C.
Odstav, nalij na čokoládu, pyré a invertní cukr. Přidej nabobtnalou želatinu a emulguj ponorným mixérem.
Nalij na višňové compoté a ulož do mrazu.
5. Mléčný mousse
40 g mléko
20 g žloutky160 g polovyšlmehaná smetana 31%
Z mléka a žloutků uvař anglický krém na 82 °C.
Odstav, nalij na čokoládu a přidej nabobtnalou želatinu. Dobře promíchej a nech mírně zchladnout.
Poté na třikrát opatrně vmíchej smetanu.
Ihned použij.
Formu Essenziale 1000 naplň mousse.
Vlož zmrzlý vklad a uzavři zmrzlým korpusem s křupavou vrstvou.
Zarovnej do výšky formy a nech zamrazit.
7. Glazé
300 g CHOCOIQ Glazé red červené
150 g voda
Glazé smíchej s vodou a za stálého míchání zahřívej na teplotu 80 °C.
Přelij do odměrky, přikryj na kontakt fólií a nech do druhého dne krystalizovat.
Před použitím glazé rozehřej zhruba do poloviny v mikrovlnné troubě a pomocí ponorného mixéru rozmíchej bez vytvoření bublin.
Oglazuj zmrzlý dort.
8. Dekorace
100 g bílá čokoláda
q.s. velvet sprej růžový
q.s. jedlé zlato
Čokoládu rozehřej na 40 °C, obarvi na požadovaný odstín a zchlaď na zhruba 30 °C.
Mramorovou desku vyndej z mrazáku, podložku LOVE DECOR na ni polož a rozetři do ní čokoládu. Začisti a na zhruba 30 sekund otoč čokoládou na mramor. Poté opatrně nadzvedni okraje formy a stahuj formu z čokoládového dekoru.
Hotový dekor nech zastabilizovat v mrazáku a poté jej přestříkej velvet sprejem.
Opatrně přemísti na oglazovaný dort.
Dozdob kousky zlata.
Pastry.cz - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.