Dnes společně zabrousíme do veganské cukrařiny a připravíme si toto delikátní brownies s oříškovou ganache, máčené v čokoládě! 🍫
Recept na formu 30x10 cm:
1. Korpus
73 g hnědý cukr
0,8 g sůl
33 g hladká mouka
2 g psyllium
95 g Cacao Barry Evocao
75 g veganské máslo
2,2 g Pastry natur emul
60 g voda
6,6 g Sosa bramborový protein
Hnědý cukr, sůl, kokosovou mouku a hladkou mouku smíchej.
Čokoládu Evocao rozpustíš s veganským máslem na 35 °C.
Vodu zahřeješ na 70 °C a pomocí tyčového mixéru vmícháš natur emul (citrusovou vlákninu a xantan). Za stálého míchání přidáš i bramborový protein.
Vodovou směs naliješ na rozpuštěnou čokoládu s máslem, smícháš a opatrně naliješ do kotlíku na suché suroviny. Pomocí protínací metly mícháš do spojení.
Poté přidáš nasekané, ideálně opražené, pekanové ořechy.
2. Oříšková ganache
90 g oříškové mléko
70 g Cacao Barry Evocao
1,6 g Inulin Cold
34 g veganské máslo
Oříškové mléko, glukózu a oříškovou pastu zahřeješ na 85 °C. Naliješ na čokoládu s inulinem, promixuješ ponorným mixérem a zamixuješ máslo.
Naliješ na vychladlý korpus a necháš zkrystalizovat.
Následně nakrájíš na požadovanou velikost.
3. Poleva
250 g Cacao Barry Evocao
20 g olej rostlinný
(30 g Pastry pekanové ořechy*)
Čokoládu rozpustíš v mikrovlnné troubě, přidáš olej a drcené ořechy.
V této polevě následně potahuješ zchlazené kousky brownies.
*Do polevy můžeš přidat drcené pražené pekany.
3. Dokončení
q.s. odkrojky korpusu
q.s. vytemperovaná čokoláda
Hotové brownies dekoruješ pomocí korpusu obaleného ve zlatém prachu, vytemperované čokolády a kousky zlatých plátků.