RECEPT A TIP NA SKVĚLÝ JEDLÝ DÁREK! :)
TABULKA HOŘKÉ ČOKOLÁDY S PEKANY
forma MINI QUILTED (MA2020)
Pražené pekanové ořechy
60 g pekanové ořechy
Pekanové ořechy vysypeme na plech, který vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pražíme cca 15 minut.
Tabulka hořké čokolády
400 g čokoláda 811 hořká 54,5%
4 g mycryo kakaové máslo v prášku
Temperace pomocí kakaového másla mycryo:
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (v krátkých intervalech na vysoký výkon - mezi intervaly promícháváme, abychom zabránili spálení) na teplotu 40-45 stupňů.
Následně čokoládu necháme při pokojové teplotě zchladnout na 34 stupňů, poté přidáme mycryo, které do rozpuštěné čokolády důkladně vmícháme.
Takto vytemperovanou čokoládu nalijeme do forem, posypeme opraženými pekanovými ořechy a necháme zkrystalizovat.
Pro další použití čokoládu udržujeme při pracovní teplotě 31 stupňů.
Dekorace
potravinářské barvivo rozpustné v tucích
Tabulku čokolády lze před samotným vylitím formy vytemperovanou čokoládou libovolně dekorovat.
V tomto případě (efekt cákanců, kterých bylo dosaženo pomocí cukrářského sáčku) byla použita vytemperovaná bílá čokoláda s kakaovým máslem (postup výše, finální teplota 29 stupňů) v poměru 1:1, obarvená barvami rozpustnými v tucích (Colour Mill 20ml nebo Roxy and rich).
TABULKA BÍLÉ ČOKOLÁDY S PISTÁCIOVOU NÁPLNÍ
forma EVOLUTION (MA2015)
Pistáciová náplň
250 g pastry náplň s křupinkami pistácie
Tabulka bílé čokolády
400 g čokoláda W2 bílá
4 g mycryo kakaové máslo v prášku
Temperace pomocí kakaového másla mycryo:
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (v krátkých intervalech na vysoký výkon - mezi intervaly promícháváme, abychom zabránili spálení) na teplotu 40-45 stupňů.
Následně čokoládu necháme při pokojové teplotě zchladnout na 33 stupňů, načež přidáme mycryo, které do rozpuštěné čokolády důkladně vmícháme.
Takto vytemperovanou čokoládu nalijeme do formy. Formou lehce zakroužíme, aby se čokoláda dostala do všech stran - poté přebytečnou čokoládu odstraníme. Necháme zkrystalizovat v lednici, aby vznikla dokonale pevná skořápka.
Pro další použití čokoládu udržujeme při pracovní teplotě 29 stupňů.
Skořápku naplníme tenkou vrstvou lehce zahřáté pistáciové náplně a necháme opět ztuhnout v lednici.
Nakonec tabulku uzavřeme další vrstvou bílé čokolády. Necháme zkrystalizovat.
Dekor
Hotovou tabulku čokolády přestříkáme metalickým bronzovým sprejem.
Pastry.cz - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.