Čokoládová vajíčka
Kakaová másla před použitím rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
Malé množství fialového kakaového másla přidáme k čokoládě - následně temperujeme v mikrovlnné troubě. Postupujeme tedy tak, že čokoládu s kakaovým máslem zahříváme na plný výkon - ovšem v krátkých intervalech, přičemž čokoládu průběžně mícháme pomocí stěrky. Výsledkem je hladká čokoláda bez hrudek, jejíž teplota je 29 stupňů - o teplotě se vždy přesvědčíme pomocí teploměru.
Připravenou vytemperovanou fialovou čokoládu štětcem naneseme v tenké vrstvě do formy a uložíme do chladu.
Jakmile čokoláda zkrystalizuje, výše uvedený proces opakujeme s červeným kakaovým máslem.
Posledním krokem je poté vytemperování samotné bílé čokolády a její vylití do formy - formu naplníme, několika pohyby zajistíme, aby se čokoláda dostala do celého vajíčka a nakonec přebytečnou čokoládu z formy odstraníme a vylijeme zpět do misky.
Po zkrystalizování čokolády vajíčka z formy vyklepneme.
Lískové oříšky v cukru
200 g lískové oříšky celé
400 g cukr krupice
160 g voda
1 ks vanilka lusk
Barva SOSA v prášku rozpustná ve vodě přírodní červená řepová
Lísková jádra nasucho opražíme v troubě předehřáté na 150 stupňů. Proces trvá zhruba 15 minut.
Opražené ořechy necháme zchladnout a následně je zbavíme slupky.
Cukr s vodou a semínky z vanilkového lusku přivedeme k varu. Minutu povaříme, načež 200 ml tekutiny odlijeme do připravené misky a odložíme stranou. Sirup v hrnci dále vaříme na 115 stupňů.
Sirup svařený na danou teplotu přelijeme přes oříšky a mícháme, dokud cukr nezkrystalizuje. Poté do odložené tekutiny přimícháme libovolné množství barviva a přiléváme za stálého míchání k oříškům tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované barvy.
Následně oříšky rozložíme na plech s podložkou nebo pečicím papírem a necháme je při pokojové teplotě uschnout.
Dokončení
Happy Sprinkles zdobení
Jednu polovinu vajíčka naplníme oříšky v cukru, Happy Sprinkles a marshmallows.
Druhou polovinu vajíčka nahřejeme na dně zahřátého hrnce a nakonec ji slepíme s již naplněno polovinou. Pro lehčí manipulaci s čokoládou lze použít mrazicí sprej.
Hotová vajíčka můžeme zabalit do hliníkového obalu.
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.