Dort Champagne @lvk_pastrylab

Autorka receptu: Ludmila Krbkova
Instagram: @lvk_pastrylab
YouTube: Lju Krbkova
 
 
1. Čokoládové srdce
forma AMORE 600
 
Čokoládu vytemperujeme libovolným způsobem (návod na temperaci s Mycryo zde). 
 
Vytemperovanou čokoládu nalijeme do formy a necháme minimálně 8 hodin (ideálně však přes noc) zkrystalizovat.
 
Po uplynutí uvedené doby čokoládu opatrně vyjmeme z formy a vyřízneme libovolný tvar.
 
Takto připravené srdce následně naplníme dortem (níže uvedenými komponenty).
 
 
 
2. Citronovo-mandlový dacquoise
6 g citronová kůra
62 g cukr krupice
80 g bílky
15 g hladká mouka
30 g cukr moučka
 
Troubu předehřejeme na 170 °C. 
 
Do mísy prosejeme mandlovou mouku, hladkou mouku a cukr moučka. Promícháme,
 
Na nízké rychlosti začneme šlehat bílky a rychlost postupně zvyšujeme. Když se vytvoří pěna o výšce 1 cm, začneme postupně přidávat cukr.
 
Když jsou bílky s cukrem vyšlehané (po vytažení metly zůstane pevná špička),  přidáme citronovou kůru a promícháme.
 
Následně přidáme všechny suché ingredience a jemně spojíme.
 
Rozetřeme na plech a pečeme 15-20 minut.
 
Pomocí vkladové formy, která je součástí balení AMORE 600 vykrojíme srdce.
 
 
3. Jahodové compoté
40 g cukr krupice
20 g Champagne brut
80 g čerstvé jahody
 
Jahodové pyré, kostičky čerstvých jahod, champagne a část cukru zahřejeme na 30 °C.
 
Přidáme pektin smíchaný se zbytkem cukru a přivedeme k varu. Následně přidáme kyselinu citronovou.
 
Minutu provaříme, nalijeme do formy na vklad a zamrazíme.
 
 
4. Mousse s champagne
24 g studená voda
40 g Champagne brut
50 g mléko
 
 
Smetanu vyšleháme do konzistence rozteklé zmrzliny.
 
Želatinu namočíme do studené vody.
 
Mléko s kakaovým máslem zahřejeme a v této tekutině rozpustíme želatinu. Vše nalijeme na bílou čokoládu a promícháme ponorným mixérem.
 
Přidáme champagne a znovu promixujeme.
 
Smetanu s čokoládovou směsí ručně smícháme a ihned použijeme.
 
 
5. Kompletace
 
Piškot vložíme do čokoládového srdce (vytvoří dno).
 
Poté srdce obalíme v potravinářské fólii a na piškot cukrářským sáčkem nastříkáme compoté.
 
Na compoté nalijeme mousse a dort uložíme do mrazu.
 
 
6. Dokončení
q.s. čerstvé ovoce
 
Vymražený dort vyloupneme z formy.
 
Postříkáme velvet sprejem a pomocí pudru přidáme třpyt.
 
Nakonec ozdobíme čerstvým ovocem.
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz