Halloweenská rakvička

6 ks, forma SF026

1. Dýňové pyré
1 ks dýně Hokkaidó
 
Dýni rozdělíme na 4 díly, vyjmeme vnitřní dužinu a semínka. Očištěné segmenty dáme na plech a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Necháme vychladnout.

Zchladlou dýni zbavíme slupky a rozmixujeme ponorným mixérem.
 
2. Dýňový korpus
1 ks vejce
44 g cukr krupice
50 g máslo
70 g hladká mouka
1 g sůl
1/2 lžičky perníkové koření
60 g dýňové pyré
 
Vejce, cukr a změklé máslo vyšleháme. Následně přidáme pyré a zapracujeme prosáté suché ingredience.
 
Dávkujeme do formy po 50 g a pečeme na 165 °C asi 15 minut.
 
Po upečení necháme vychladnout.
 
3. Dýňový mousse
10 g cukr krupice
83 g pyré dýně
 
Část pyré s cukrem zahřejeme a vmícháme nabobtnanou želatinu. Dobře promícháme, přidáme zbylé studené pyré a nakonec po částech opatrně vmícháme polovyšlehanou smetanu.
 
Necháme v chladu ztuhnout, aby bylo možné mousse cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou nastříkat na dezert.
 
4. Poleva
 
 
Čokobelu rozehřejeme a smícháme s barvou.
 
5. Dokončení
6 ks Pastry čokoládová dekorace - lebky
 
Korpusy vymrazíme. Následně je namočíme do polevy a přendáme na podložku. 
 
Dozdobíme mousse a čokoládovou dekorací.
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz