MINI COOKIES SE SLANÝM KARAMELEM A HOŘKOU ČOKOLÁDOU
Těsto:
60g máslo
60g třtinový cukr
15g muscavado cukr
120g mouka
25g lískooříšková moučka
3g sůl
1,5g soda
30g vejce
Callebaut čokoládové dropsy S na pečení (50g) / CHUNKS
Postup: Do mísy dáme cukry s máslem a dáme míchat tak, aby se vše spojilo. Přidáme zbytek surovin, kromě Callebaut dropsů a zpracujeme těsto. Těsto vyválíme do přepůlené fólie či pečícího papíru rozměru 40x60 (tzn. 30x40). Dávka vyjde na celou plochu. Sundáme jednu část fólie a vykrájíme kolečka o velikosti 3cm a dáme zamrazit. Zamražená kolečka přendáme na plech a posypeme dropsy. Pečeme na 160°C po dobu 5-6min.
Odřezky znovu vyválíme, vykrájíme a upečeme, nebo můžeme uschovat v mrazáku. Díky tomu, že na vyvalování nepřidáváme mouku, nemáme žádné zbytky degradovaného těsta.
Ve videu se dělala jedna dávka, která se rozdělila na 1/3 na mini cookies a 2/3 na velké cookies.
VIDEO: https://vimeo.com/640037490/b75f14c136
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.