1. Red velvet korpus
70 g máslo
100 g vejce
Směs smícháme se změklým máslem a vejci. Po dobu 5 minut mícháme elektrickým šlehačem a následně těsto rozetřeme na plát.
Pečeme na 170 °C po dobu zhruba 15 minut.
Z korpusu po vychladnutí vykrájíme kolečka o průměru menším, než je samotný dezert.
2. Jahodové compoté
150 g ovocné pyré jahoda
250 g mražené/ čerstvé jahody
30 g cukr krupice
Jahody nakrájíme na menší kousky. Jahody a jahodové pyré zahřejeme.
Cukr smícháme s pektinem, přidáme do zahřátého pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Minutu provaříme a na konci přidáme citronové pyré.
Jahodovým compoté následně naplníme silikonovou formu. Zamrazíme.
3. Citronový mousse
145 g mléko
10 g plátková želatina
42 g ovocné pyré citron
30 g Ponthier pyré limetka/ šťáva z limety
445 g smetana ke šlehání 35%
Mléko svaříme, nalijeme na čokoládu a nabobtnalou želatinu a promixujeme tyčovým mixérem.
Zamixujeme pyré a necháme vychladnout na 30 °C.
Polovyšlehanou smetanu smícháme na 3x s vychladlou citronovou směsí.
Ihned použijeme.
Kompletace:
Silikonovou formu KIKU naplníme do 2/3 citronovým mousse, vložíme jahodové compoté, doplníme mousse a přiložíme korpus. Špachtlí zarovnáme a necháme zmrazit.
Dokončení:
Hotové výrobky vyndáme z forem a nastříkáme přírodním velvet sprejem. Dozdobíme zlatem.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.