1. Korpus Pavlova
100 g bílky
100 g cukr krystal
5 g Pastry albumin
80 g cukr moučka
30 g strouhaný kokos
Bílky o pokojové teplotě vyšleháme s cukrem krystal a albuminem. Postupně zapracujeme sypké suroviny.
Pavlovy nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem/ podložkou.
Sušíme v troubě při 90 °C cca 3 hodiny (dle velikosti).
2. Mascarpone chantilly
50 g cukr krupice
250 g mascarpone
250 g smetana ke šlehání
q.s. kůra z limetky
Vše společně krátce vyšleháme do krémové konzistence.
3. Dokončení
q.s. bílá čokoláda na dekorace
q.s. čerstvé maliny
q.s, čerstvé borůvky
q.s. sušené květy
Na Pavlovy nastříkáme chantilly, dozdobíme čerstvým ovocem, čokoládovými i sušenými květy. Lehce zasypeme prachem připraveným z lyofilizovaných malin.
Náš tip:
Pro ozvláštnění můžeme pod chantilly nastříkat džem Sugar Life - malina, litchi a růže.
Pastry.cz - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.