Co budete na přípravu makronek potřebovat:
MIX NA MAKRONKY 250g
VODA 50ml
SMETANA 150g
HOŘKÁ ČOKOLÁDA CALLEBAUT 811 (54,5%) 50g
MÁSLO 25g
PROGEL GELOVÁ BARVA růžová pár kapek
POSYP HAPPY SPRINKLES FLAMINGO FIESTA
HAPPY SPRINKLES HEAD OVER HEELS
ČOKOLÁDA CALLEBAUT ICE CHOC WHITE na dozdobení
POSTUP PŘÍPRAVY MAKRONEK:
Na začátek si předehřejeme troubu na 150°C a připravíme potřebné suroviny.
1. Jako první smícháme směs na makronky s vodou a gelovou barvou.
2. Šleháme ručním mixérem nebo v robotu zhruba 5 minut na vysokou rychlost.
3. Směs naplníme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem (nebo podložkou na pečení) nastříkáme malá kolečka a párkrát s plechem zaklepeme. Makronky necháme alespoň 15 minut oschnout.
Plech dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme zhruba 15-18 minut. Po upečení necháme vychladnout.
4. Na ganáž (ganache) si do misky připravíme navážených 160g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa a 25g másla.
5. Smetanu zahřejeme k bodu varu a nalijeme do misky k čokoládě a máslu.
6. Směs mícháme, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí. Necháme zchladnout při pokojové teplotě.
8. V mikrovlnce si rozehřejeme trochu bílé ČOKOLÁDA CALLEBAUT ICE CHOC WHITE.
Nejlepší je čokoládu rozehřívat po pár vteřinách, pak vždy promíchat a vrátit do mikrovlnky. Budeme mít jistotu, že čokoládu nespálíme, tím bychom ji zničili.
Proces opakujeme, dokud se čokoláda nerozpustí.
9. Naplněné makronky pak ozdobíme trochou čokolády, pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku a posypeme POSYP HAPPY SPRINKLES FLAMINGO FIESTA a POSYP HAPPY SPRINKLES HEAD OVER HEELS.
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.