autor receptu: Michala Jedličková
Suché ingredience na mandlovou pastu lehce promixujeme ve food processoru. Do pasty zapracujeme bílky (1).
Bílky (2) šleháme na vyšší otáčky. Vodu s cukrem mezitím zahříváme na teplotu 118 °C. Snížíme otáčky a do vyšlehaných bílků vlijeme cukrový rozvar. Otáčky zvýšíme na maximum a šleháme dokud mísa není vlažná. Sníh by měl být hladký, pevný s měkkými špičkami.
Polovinu meringue a potravinářské barvivo zapracujeme do mandlové pasty. Po zapracování přidáme zbývající polovinu meringue a lehce vymícháme tzv. makronáží.
Pomocí zdobícího sáčku s hladkou špičkou nastříkáme na podložku kolečka o průměru cca 3 cm. Vyklepeme bubliny a dáme zaschnout na 8 minut do trouby vyhřáté na 90°C. Po 8 minutách zvýšíme teplotu na 140°C a pečeme cca 14 minut.
Čokoládu se smetanou zahříváme do úplného rozpuštění v mikrovlnné troubě ve 30 vteřinových intervalech. Poté promixujeme tyčovým mixérem a přikryjeme potravinářskou fólií na dotek a necháme v lednici chladit 12-24 hodin.
Pyré a citronovou šťávu zahříváme. Při cca 40 °C přidáme promíchaný cukr s pektinem. Přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a provaříme 1-2 minuty. Gel přikryjeme potravinářskou fólií na dotek a necháme v lednici chladit 12-24 hodin.