autor receptu: Michala Jedličková
Do vlažné vody s mlékem přidáme cukr a kvasnice. Necháme 10 minut vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté potravinářskou fólií kynout na teplém místě cca 1,5 hodiny.
Rozinky s ořechy rozmixujeme ve food processoru, smícháme s ostatními surovinami. Vytvoříme směs konzistencí podobnou koláčové drobence.
Vykynuté těsto rozválíme, posypeme náplní a dle libosti tvarujeme – těsto můžeme srolovat a vytvořit kulatý věnec, který je pro tento recept nejvíc typický. Já zvolila vzhled „květiny“.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30 minut.
Cukr si obarvíme na tři barvy – žlutou, zelenou a fialovou. Glazuru si připravíme s vodou dle návodu.
Vychladlý King Cake dle fantazie polijeme glazurou a posypeme obarveným cukrem.