MRKVOVÉ CUPCAKES
Co budete na přípravu receptu potřebovat:
KORPUS:
ŠPALDOVÁ HLADKÁ MOUKA 135g
(můžete nakombinovat s celozrrnou,například 100g hladké +35g celozrnné)
NASTROUHANÁ MRKEV 160g
NAMLETÝ TŘTINOVÝ CUKR 100g
VEJCE 2ks
ROSTLINNÝ OLEJ 100ml
MLÉKO 30ml
PERNÍK lžička
SKOŘICE lžička
KYPŘÍCÍ PRÁŠEK 1,5 lžičky
JEDLÁ SODA 1 lžička
SŮL špetka
ČOKOLÁDOVÉ DROPS kousky na pečení
VLAŠSKÉ OŘECHY 30g
NA KRÉM:
SMETANA 31% 200g+ 50g
MASCARPONE 250g
ČOKOLÁDA VELVET BÍLÁ 200g
CITRÔN 1ks
(můžete použít také citronové pyré)
KOŠÍČKY NA MUFFINY 12ks
POSTUP:
Vejce pokojové teploty šleháme s namletým cukrem do světlé pěny, poté přidáme olej s mlékem a ještě prošleháme. Následně přidáme prosáté sypké ingredience (mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a koření). Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev, čokoládové kousky a ořechy.
Těsto rozdělíme do cca 10-12 košíčků, které umístíme do formy. Pečeme zhruba půl hodiny na 170°C horkovzduch. Po uplynutí doby zkusíme špejlí.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme 200g smetany s mascarpone. Želatinu dáme nabobtnat do ledové vody, 50g smetany necháme pomalu v hrnci zahřívat až k bodu varu. Odvážíme potřebné množství bílé čokolády do misky, přidáme vymačkanou želatinu, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru a zalijeme horkou smetanou. Pořádně promícháme tak, aby ve směsi nebyly žádné kousky. Můžeme si pomoci lehkým přihřátím v mikrovlnné troubě. Poté opatrně vmícháme do vyšlehané směsi.
Po upečení necháme cupcaky vychladnout. Poté vykrojíme zhruba 1cm široký sloupec ve středu každého cupcaku, kam pak naplníme připravený krém. Nakonec nazdobíme všechny cupcaky také navrchu a posypeme troškou mleté skořice.
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.