Recept na dort RED VELVET s bílou čokoládou a mascarpone
Co budete na přípravu receptu potřebovat:
RED VELVET bezlepková směs v prášku 500g
VEJCE 250g
MÁSLO ZMĚKLÉ 180g
TAPIS ROULADE silikonová pečící podložka
HAPPY SPRINKLES GOLD CRUNCH CHOCO M posyp
KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY A MASCARPONE:
SMETANA tekutá 550g
MLÉKO 200g
BÍLÁ ČOKOLÁDA Callebaut W2 300g
MASCARPONE 250g
FORMA MONOPORCE KOLEČKO + VYKRAJOVÁTKO
POSTUP:
Den předem si připravíme krém. Mléko přivedeme k varu, plátkovou želatinu dáme nabobtnat do ledové vody.
Do misky odvážíme bílou čokoládu, přidáme želatinu a přelijeme horkým mlékem. Vymícháme do hladka a přilejeme studenou smetanu a mascarpone.
Promícháme tyčovým mixérem a přikryjeme na kontakt potravinovou fólií.
Druhý den vyšleháme, cca 2min na vysokou rychlost a poté dáme krém do cukrářského sáčku.
Red Velvet:
Směs na Red Velvet nasypeme do misky, přidáme hodně změklé máslo a vejce a mícháme 5min na nejvyšší rychlost.
Vylejeme na pečící podložku tapis roulade či na vymazaný menší plech a pečeme cca 25min při teplotě 180°C, zkusíme špejlí.
Složení:
Vykrájíme kolečka vykrajovátkem TPG1. Formu na monoporce vyložíme folií na boky dortů.
Na dno formy vložíme korpus, nastříkáme krém, přikryjeme dalším korpusem a nastříkáme další vrstvu krému, kterou zarovnáme.
Mezi jednotlivé vrstvy můžete vložit mražené či čerstvé maliny.
Nakonec posypme zbylým nadrobeným korpusem a ozdobíme ovocem a Happy Sprinkles Crunch Choco M.
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.