Perníkový korpus:
500 g Pastry směs na perník
230 g voda
5 lžic olej
Perníkovou směs důkladně smícháme s vodou a olejem. Výsledkem je hladké těsto, které rozetřeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 30 minut.
Gold šlehaná ganache:
360 g Callebaut GOLD čokoláda
360 g smetana ke šlehání 35%
7,5 g želatina plátky
720 g smetana ke šlehání 35%
Želatinu rehydratujeme ve studené vodě.
Smetanu (1) zahřejeme, přelijeme přes rozpuštěnou čokoládu a želatinu zbavenou vody a promícháme ponorným mixérem.
Přilijeme studenou smetanu (2) a znovu emulgujeme.
Uložíme na minimálně 12 hodin do lednice, poté vyšleháme.
Višňový sirup:
q.s. FABBRI AMARENA višně
Jako sirup použijeme nálev z višní.
Kandované višně:
q.s. FABBRI AMARENA višně
Kompletace:
Z korpusu ráfkem vykrájíme kolečka o průměru 18 cm, která prokapeme višňovým sirupem.
Poté vrstvíme do ráfku o průměru 20 cm v následujícím pořadí:
Perníkový korpus s višňovým sirupem
Šlehaná karamelová ganache
Kandované višně
Dort uložíme do chladu/mrazu a necháme dostatečně ztuhnout.
Dokončení:
200 g Pastry scaglietta hořká
q.s. třešně se stopkou
Dort v případě potřeby zahladíme zbytkem karamelové ganache.
Nakonec ho po obvodu obsypeme čokoládovými šupinkami a dozdobíme karamelovou ganache, karamelovými kostkami a třešněmi.
NAŠE TIPY:
Záruka dokonale rovného piškotu
Toužíte po dokonale rovném, nevysušeném a stejnoměrně propečeném piškotu? V tom případě Vám doporučujeme vyzkoušet silikonovou pečicí podložku s okrajem TAPIS ROULADE. Piškot se na ní navíc nepřipaluje ani nelepí, tudíž je podložka ideálním pomocníkem nejen při přípravě rolád, ale i mražených dortů.
Jak snadno vyjmout dort z ráfku?
Otázka, která trápí spoustu cukrářů - možná i Vás... Odpověď je ale více než jednoduchá! Ráfek stačí po obvodu vyložit dortovou folií. V případě, že dort mrazíte, se tak vyhnete vypalování z ráfku pomocí horkovzdušné pistole.
Proměna v elegantní entremet
Šlehanou karamelovou ganache lze bez problémů zamrazit, což znamená jediné - z receptury můžete vyrobit i vskutku elegantní entremet. Stačí mít po ruce libovolnou silikonovou formu, mirror glazé či velvet sprej.
Pastry.cz - cukrářský e-shop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.
.
.
.
.
.
.