Těsto:
350 g hladká mouka
10 g kypřicí prášek
170 g hnědý cukr
špetka soli
1 lžička perníkové koření
100 g máslo
70 g med
20 g melasa
50 g vejce
Prosátou mouku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, solí a perníkovým kořením.
Následně přidáme mléko, med, melasu, vejce a vypracujeme hladké těsto.
Takto připravené těsto rozválíme na pláty o tloušťce 3 mm a zchladíme, načež vykrajujeme jednotlivé části, které pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů cca 10 minut.
Poleva:
ROYAL ICING - Královská glazura 400g
Polevu připravíme dle návodu na obalu.
Kompletace:
Pomocí glazury zdobíme jednotlivé díly chaloupky.
Obvodové stěny poté glazurou přilepíme k perníkové podložce, počkáme, až bude základna dostatečně stabilní a přilepíme i střechu.
Necháme dostatečně zatuhnout.
NAŠE TIPY
Sada vykrajovátek - perníková chaloupka
Bez vykrajovátek na perníkovou chaloupku se u tohoto receptu neobejdete. Vyrobit si je můžete i doma - ale proč si neusnadnit práci? S touto sadou vykrajovátek budete mít chaloupku upečenou raz dva!
Sada trubiček a pytlíků na zdobení
Další sadou, která Vám přijde vhod, je sada trubiček a pytlíků, určená zejména pro psaní. Skvěle ji však využijete právě během zdobení! Díky tenké lince bude Vaše chaloupka působit elegantním a decentním dojmem.
Jak proměnit chaloupku v umělecké dílo? Stačí vzít plátkovou želatinu a přilepit ji na vnitřní stranu stěn, konkrétně na místa, kde se nachází okénka. Právě želatina způsobí hru světel, která Vás jen tak neomrzí!
Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.