Podzimní dýně

6 ks, forma Silikomart Delicia

1. Karamelový korpus
100 g Silikomart směs v prášku na výrobu piškotového těsta
2 ks vejce
5 g Pastry ochucovací pasta karamel

Směs nasypeme do mísy a přidáme vejce. Šleháme přibližně 8-10 minut na vysokou rychlost.

Hotovou směs rozetřeme na pečicí papír a pečeme na 175 °C cca 8 minut. 
 
2. Vklad: Slaný karamel & exotické ovoce s vanilkou
50 g Sugar Life Slaný karamel
45 g Sugar Life Džem mango, mučenka a vanilka

Do silikonové formy cukrářským sáčkem nastříkáme slaný karamel. Dáme zamrazit.

Po zamražení přidáme vrstvu exotického džemu a znovu vymrazíme.
 
3. Čokoláda na vylití formy
 
Formu dáme před vylitím čokoládou na pár minut do mrazáku. Rozpustíme nejprve hořkou čokoládu a pomocí štětce namalujeme stopku dýně.

Následně rozehřejeme bílou čokoládu na 35 °C, přidáme oranžovou barvu a olej. Zchladíme na 27 °C. Poté touto barvou vylijeme formu po celém obsahu a přebytečnou čokoládu vylijeme přes kitrovací mřížku zpět do misky (vytvoříme tak oranžovou krustu).

Vrátíme zpět do mrazáku a necháme ztuhnout.
 
4. Dýňové pyré
1 ks dýně Hokkaidó
 
Dýni rozdělíme na 4 díly, vyjmeme vnitřní dužinu a semínka. Očištěné segmenty dáme na plech a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Necháme vychladnout.

Zchladlou dýni zbavíme slupky a rozmixujeme ponorným mixérem.
 
5. Dýňový mousse
10 g cukr krupice
83 g pyré dýně
 
Část pyré s cukrem zahřejeme a vmícháme nabobtnanou želatinu. Dobře promícháme, přidáme zbylé studené pyré a nakonec po částech opatrně vmícháme polovyšlehanou smetanu.
 
6. Kompletace
Mousse naplníme do poloviny výšky formy, vložíme zmrzlý vklad, doplníme dýňovým mousse a uzavřeme karamelovým korpusem. Vymrazíme.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz