6 ks, forma Silikomart Delicia
1. Karamelový korpus
100 g Silikomart směs v prášku na výrobu piškotového těsta
2 ks vejce
5 g Pastry ochucovací pasta karamel
Směs nasypeme do mísy a přidáme vejce. Šleháme přibližně 8-10 minut na vysokou rychlost.
Hotovou směs rozetřeme na pečicí papír a pečeme na 175 °C cca 8 minut.
2 ks vejce
5 g Pastry ochucovací pasta karamel
Směs nasypeme do mísy a přidáme vejce. Šleháme přibližně 8-10 minut na vysokou rychlost.
Hotovou směs rozetřeme na pečicí papír a pečeme na 175 °C cca 8 minut.
2. Vklad: Slaný karamel & exotické ovoce s vanilkou
50 g Sugar Life Slaný karamel
45 g Sugar Life Džem mango, mučenka a vanilka
Do silikonové formy cukrářským sáčkem nastříkáme slaný karamel. Dáme zamrazit.
Po zamražení přidáme vrstvu exotického džemu a znovu vymrazíme.
45 g Sugar Life Džem mango, mučenka a vanilka
Do silikonové formy cukrářským sáčkem nastříkáme slaný karamel. Dáme zamrazit.
Po zamražení přidáme vrstvu exotického džemu a znovu vymrazíme.
3. Čokoláda na vylití formy
350 g Pastry čokoláda bílá 25%
35 g olej
q.s. Colour Mill barva tekutá - oranžová (mango)
q.s. Colour Mill barva tekutá - oranžová (mango)
Formu dáme před vylitím čokoládou na pár minut do mrazáku. Rozpustíme nejprve hořkou čokoládu a pomocí štětce namalujeme stopku dýně.
Následně rozehřejeme bílou čokoládu na 35 °C, přidáme oranžovou barvu a olej. Zchladíme na 27 °C. Poté touto barvou vylijeme formu po celém obsahu a přebytečnou čokoládu vylijeme přes kitrovací mřížku zpět do misky (vytvoříme tak oranžovou krustu).
Vrátíme zpět do mrazáku a necháme ztuhnout.
Následně rozehřejeme bílou čokoládu na 35 °C, přidáme oranžovou barvu a olej. Zchladíme na 27 °C. Poté touto barvou vylijeme formu po celém obsahu a přebytečnou čokoládu vylijeme přes kitrovací mřížku zpět do misky (vytvoříme tak oranžovou krustu).
Vrátíme zpět do mrazáku a necháme ztuhnout.
4. Dýňové pyré
1 ks dýně Hokkaidó
Dýni rozdělíme na 4 díly, vyjmeme vnitřní dužinu a semínka. Očištěné segmenty dáme na plech a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Necháme vychladnout.
Zchladlou dýni zbavíme slupky a rozmixujeme ponorným mixérem.
Zchladlou dýni zbavíme slupky a rozmixujeme ponorným mixérem.
5. Dýňový mousse
10 g cukr krupice
20 g pyré mango
83 g pyré dýně
85 g smetana ke šlehání
Část pyré s cukrem zahřejeme a vmícháme nabobtnanou želatinu. Dobře promícháme, přidáme zbylé studené pyré a nakonec po částech opatrně vmícháme polovyšlehanou smetanu.
6. Kompletace
Mousse naplníme do poloviny výšky formy, vložíme zmrzlý vklad, doplníme dýňovým mousse a uzavřeme karamelovým korpusem. Vymrazíme.