Podzimní briošky

BRIOŠKA

125 g mléko

9 g sušené droždí

12 g med

300 g vejce

30 g žloutek

12 g vanilka extrakt

30 g cukr krupice

540 g hladká mouka

12 g sůl

250 g máslo 

 

Prosátou mouku, sůl, cukr a droždí smícháme v míse. Přidáme vlažné mléko, med, vejce i žloutek pokojové teploty a vanilku. Hněteme 3-5 minut.

Následně do těsta po částech za stálého hnětení přidáváme máslo pokojové teploty.

Nakonec hněteme dalších 15 minut. V případě potřeby přidáme další mouku - výsledkem je hladké těsto, které se odlepuje od stěn. 

Těsto necháme přikryté v teple hodinu kynout.

Poté mísu s těstem zafreshujeme potravinářskou folií a uložíme na 12 hodin do lednice.

Následně z těsta odkrajujeme dílky o hmotnosti 70 g. Vytvoříme kuličky, ze kterých tvarujeme dýně (viz tipy).

Před pečením necháme briošky opět kynout, zdvojnásobí svůj objem.

Potřeme je rozšlehaným vejcem a vložíme je do trouby předehřáté na 190 stupňů. Pečeme 35-40 minut dozlatova.

 

OŘÍŠKOVO-ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

200 g Pastry lískooříškový krém

 

KOMPLETACE

Do upečených briošek uděláme malý otvor, skrze který briošky naplníme krémem.

 

DOKONČENÍ

skořice celá

Pastry mléčná čokoláda premium 34%

Perlato zlatý pudr 25g

 

Do středu naplněných briošek zapíchneme skořici.

Zdobíme čokoládovými kudrlinkami poprášenými zlatým pudrem.

 

NAŠE TIPY

Jak na tvar dýně?

Není nic jednoduššího, než dodat brioškám podzimní šmrnc a proměnit je v dýně! Připravte si provázek, ustřihněte tři stejně dlouhé kusy a ty přes sebe skládejte do tvaru hvězdy. Nakonec do středu hvězdy umístěte briošku, provázky lehce utáhněte, zavažte a potom už jen s úžasem sledujte, jak na plechu pomalu ale jistě roste malá dýňová farma!

Čokoládové kudrlinky - rychlé, efektivní a zábavné!

Asistují Vám doma při pečení malí pomocníčci? Pokud ano, tato činnost je pro ně jako stvořená. Není potřeba přílišná pečlivost ani trpělivost, stačí miska ledu (a v ní navíc i trocha studené vody) a vytemperovaná čokoláda. Čokoládu umístěte do cukrářského sáčku s malým otvorem a do mísy s ledem stříkejte malé čokoládové krucánky. Ty po ztuhnutí vyndejte, umístěte na savou textilii a nakonec poprašte zlatem

Brioška stokrát jinak 

Lískooříškový krém pochopitelně není jedinou možnou volbou při výběru náplně briošek. Dáváte přednost pistáciím, karamelu, křupavým sušenkám nebo kokosu? I to najdete v naší nabídce, stačí si vybrat! 

 

Pastry.cz - cukrářský eshop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz