autor receptu: Michala Jedličková
1. Alkoholové želé - vklad
6 ks želé vkladu 15 ml - 1/2 výšky formy
60 ml Coca Cola
30 ml Jack Daniels
Želatinu necháme nabobtnat. Tekutiny zahřejeme na 60 °C, přidáme želatinu a vymícháme. Nalijeme do formy a dáme zamrazit přes noc.
2. Čokoládová zrcadlová poleva
Želatinu necháme nabobtnat.
Svaříme cukr s vodou na 103 °C. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu, necháme rozpustit, vmícháme kakao a teplou smetanu. Když má směs cca 60 °C přidáme vyždímanou želatinu a vymícháme tyčovým mixérem. Na dotek přikryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc vychladit v ledničce.
Před použitím ohřejeme na 32-34 °C.
3. Pistáciový korpus na podklad
1 vejce
50 g cukr moučka
25 ml mléko
25 ml slunečnicový olej
50 g polohrubá mouka
1 lžička kypřicí prášek
Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme obě mouky smíchané s kypřícím práškem a tekutiny. Nakonec přidáme pár kapek vanilkového extraktu.
Pečeme cca 15 minut na 170 °C.
60 ml espresso
50 m smetana ke šlehání 33% (1)
36 g cukr krystal
46 g žloutky
165 g smetana ke šlehání 33% (2)
Želatinu necháme nabobtnat.
Espresso a smetanu (1) přivedeme k varu. Cukr a žloutky smícháme, nalijeme na ně horkou kávovou směs a vrátíme do hrnce. Zahřejeme na 83 °C. Do odměrky dáme čokoládu přelijeme krémem a přidáme želatinu. Vymícháme tyčovým mixérem.
Směs zchladíme na 32 °C. Smetanu (2) vyšleháme do měkkých špiček. Opatrně vmícháme do zchlazené směsi.
Mousse nalijeme do formy, vložíme vklad a zarovnáme. Dáme zamrazit na 24 hodin.
Z pistáciového korpusu si vykrájíme 6 ks podkladů ve tvaru srdce. Zmražený mousse položíme na korpus. Polijeme čokoládovou zrcadlovou polevou.
Pastry.cz - cukrářský e-shop s kvalitními surovinami a pomůckami pro Vaše sladká kouzla.
Nezapomeňte Míšu sledovat na jejím instagramovém profilu @misule1007 👩🏻🍳
.
.
.
.
.
.
.
.
.