Velikonoční jakoMakronky @jako.v.bavlnce

Autorka receptu: Radka Koton
 
Inspirováno Helenou Fléglovou.
 
Receptura na 4 ks připravené ve formě MACARON 110.
 
1. Kokosový korpus
45 g bílky
20 g cukr krystal
10 g hladká mouka
28 g strouhaný kokos
10 g kokosový olej
 
Vyšlehejte bílky. Až vznikne sníh, přidejte cukr, šlehejte dále do tuhého sněhu, poté přidejte pyré, a po chvilce zapracujte i kokosový olej.
 
Smíchejte hladkou mouku a strouhaný kokos a stěrkou vše zapracujte.
 
Rovnoměrně rozprostřete paletkou na pečící papír.
 
Pečte na 160 °C cca 12 min.
 
 
2. Crunchy vrstva
3 g olej (např. hroznový)
 
Čokoládu rozpusťte, vše smíchejte a rovnoměrně natřete na korpus. Zamrazte.
 
Poté vykrájejte kolečka o průměru 5 cm a zavíčkujte formu s mousse. A opět zamrazte.
 
 
3. Mangovo-maracujový mousse (forma Macaron 110)
20 g cukr krystal
 
Želatinu dejte hydratovat do studené vody na alespoň 3 minuty.
 
Pyré smíchejte, přidejte cukr a vanilkový lusk, zahřejte, a přidejte hydratovanou vymačkanou želatinu.
 
Nechejte vychladit na 35 °C a na 3x přidejte vyšlehanou smetanu (vyšlehejte do konzistence řeckého jogurtu).
 
Poté nalijte do formy, zavíčkujte vykrájeným korpusem s crunchy vrstvou (směrem do mousse). Dejte zamrazit.
 
 
4. Mangovo-maracujové želé (forma Macaron 110)
30 g cukr krupice
 
Obě pyré dejte do rendlíku, zahřejte. Cukr krystal si v misce smíchejte s pektinem. Za stálého míchání vsypte smíchaný cukr s pektinem a provařte alespoň 30 sekund.
 
Ihned použijte do 4 forem (jako vklady mezi „skořápky“) a zamrazte.
 
 
5. Kompletace
 
Skořápky makronek (dostatečně zamrazené) vyndejte z forem a nastříkejte velvet sprejem (barvu zvolte podle vaší preference). Pomocí paletky je dejte na připravený podtácek. Z další formy vyndejte mango-maracujové želé a vložte opatrně na skořápky. Přikryjte druhými skořápkami. A máte hotovo.
 
Tip: Zbytky korpusu s crunchy vrstvou natrhejte na kousky, dejte do skleniček a zalijte zbytkem mango-maracujovým mousse.
 
 
 
 
Pastry.cz  - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.
 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz