Callebaut
Barry Callebaut Belgium N.V. je švýcarsko-belgická společnost, největší výrobce čokoládových produktů na světě. Označení čokolády Callebaut se stalo synonymem pro nejkvalitnější belgickou čokoládu. Barry Callebaut používá pro výrobu svých prémiových belgických a švýcarských čokolád jen ty nejkvalitnější ingredience a svou ikonickou a nezaměnitelnou "Finest Belgian Chocolate" vyrábí v srdci Belgie již déle, než 100 let. Na čokolády Callebaut se denně spoléhají šéfcukráři a výrobci čokolád na celém světě.
Skupina Barry Callebaut se sídlem ve Švýcarsku vznikla spojením belgického výrobce čokolády Callebaut s francouzským producentem čokolády Cacao Barry v roce 1996. Skupina je od roku 1998 kotována na švýcarské burze SIX. Po integraci získaného obchodu s kakaem do skupiny Barry Callebaut Group v červnu 2013 je společnost nyní největším výrobcem jak čokoládových, tak kakaových produktů na světě.
Video - vývoj společnosti Barry Callebaut od založení do současnosti
Příběh vývoje společnosti Barry Callebaut, který se píše již od roku 1911 nalezneta na stránkách https://www.callebaut.com/cs-CZ/historie
Víte, že 1 ze 4 čokoládových a kakaových produktů konzumovaných na světě jsou od Barry Callebaut?
Skupina Barry Callebaut jako společnost zaměřená na obchod spolupracuje s celým potravinářským průmyslem, od globálních a lokálních výrobců potravin, až po řemeslné a profesionální uživatele čokolády, jako jsou čokolatiéři, cukráři, pekaři, hotely, restaurace nebo cateringové společnosti.
Zákazníkům poskytuje výrobky a služby s přidanou hodnotou, přizpůsobené specifickým potřebám trhu, které předbíhají trendy.
Společnost Barry Callebaut je největším světovým dodavatelem gurmánských čokolád a čokoládových specialit prostřednictvím tří globálních značek Barry Callebaut®, Cacao Barry® a Carma® . Do jejícho portfolia patří i čokoládové dekorace Mona Lisa® a prémiové holandské kakaao Van Houten.
Callebaut Ruby - růžová čokoláda RB1 ze spěciálně vypěstovaných červených kakaových bobů
Barry Callebaut poprvé v roce 2017 vyrobila rubínovou čokoládu RUBY (RUBY chocolate RB1). Tato čokoláda byla slavnostně představena na soukromé akci v Šanghaji v Číně. RUBY bývá někdy označována jako „čtvrtý druh čokolády“, vedle mléčné, hořké a bílé čokolády
Je vyrobena ze speciálně vypěstovaných červených kakaový bobů a její barva je tmavě růžová. RUBY je zcela bez přidaných barviv a aromat, má příjemně osvěžující ovocnou chuť s mírně kyselými tóny. Díky RUBY můžete objevit nové možnosti párování čokolády s dalšími ingrediencemi.
Nadace Cocoa Horizons a udržitelné pěstování kakaa
Nejkvalitnější belgická čokoláda Callebaut se vyrábí z vysledovatelných kakaových bobů. To znamená, že je možné je vysledovat až ke komunitám konkrétních kakaových farmářů, kteří je pěstují. Důraz je kladen na 100% udržitelnost pěstování kakaa.
"Z každého balení belgické čokolády Callebaut, které zakoupíte, se investuje část zpět do udržitelného pěstování kakaa prostřednictvím Nadace Cocoa Horizons. Ta podporuje přímé pěstitele kakaa v západní Africe. Díky tomu mohou tito drobní pěstitelé rozvinout své malé hospodářství a vybudovat prosperující kakaové plantáže. Motivuje i mladou generaci a hlavně ženy, věnovat se tomuto řemeslu, stát se nezávislými a uživit své rodiny."