Slovník pojmů
Cacao Barry
Historie rodinné firmy Cacao Barry se datuje již od roku 1842. Rodina Barryových, která dříve obchodovala s kávou a čajem, od roku 1842 pravidelně cestovala do Afriky, kde hledala a sklízela vybrané kakaové boby, aby z nich vytvářela ty nejjemnější…
Callebaut
Barry Callebaut Belgium N.V. je švýcarsko-belgická společnost, největší výrobce čokoládových produktů na světě. Označení čokolády Callebaut se stalo synonymem pro nejkvalitnější belgickou čokoládu. Barry Callebaut používá pro výrobu…
Callebaut 823
Mléčná čokoláda Callebaut Recipe N° 823 (33,6%) Ikonická belgická čokoláda s jemnou mléčnou chutí. Tato slavná mléčná čokoláda se těší oblibě kuchařů, cukrářů, čokolatiérů a pekařů po celém světě. Ty všechny uchvátila její…
Callebaut W2
Bílá čokoláda Callebaut Recipe N° W2 Patří mezi nejvěhlasnější bílou belgickou čokoládu. Recept č. W2 patří mezi původní recepturu Octaafa Callebauta, vnuka pivovarníka z malého belgického městečka Wieze, který v roce 1911…
Carma
Carma je švýcarským partnerem pro dezerty, kterého si vybírají šéfkuchaři, čokolatiéři a cukráři po celém světě. Profesionálům v oblasti čokolády poskytuje pevný základ se spolehlivostí švýcarského řemesla. Historie společnosti…
Ruby
RUBY Callebaut nebo-li rubínová čokoláda (RUBY Callets chocolate RB1), označovaná i jako růžová čokoláda, byla poprvé představena veřejnosti společností Barry Callebaut v roce 2017. Slavnostního uvedení se dočkala na soukromé akci…
Van Houten
Van Houten pionýr v oblasti kakaa od roku 1828 Za zpřístupnění bohaté chuti kakaa každému, až po patent na vertikální lis na kakao: rodina Van Houten způsobila revoluci v oblasti kakaa. Jejich inovativní proces holandského zpracování vytvořil…